Patisserie De Korenbloem/Schaafsma bakt beste speculaasbrokken van Friesland

30 oktober 2020
Foto: Patisserie De Korenbloem/Schaafsma

Patisserie De Korenbloem/Schaafsma maakt de beste speculaasbrokken van Friesland. De bakker uit Sneek en Franeker kwam als beste uit de provinciale keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.  

Volgens de jury, die bestond uit Dre Eversteijn, toppatissier van Friesland Campina en vier specialisten en oud-banketbakkerondernemers, waren de speculaasbrokken van Patisserie De Korenbloem/Schaafsma van "uitstekende kwaliteit". Everstein: "Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent." 

Romke van der Meulen, eigenaar van Patisserie De Korenbloem/Schaafsma is blij met de prijs. "Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en wil graag deze prijs opdragen aan ons hele team."  

Hoog niveau 

Alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Het Patisserie College, konden hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2020’. In totaal deden zo’n 60 banketbakkers mee. De jury was erg te spreken over het niveau de van de inzendingen. Everstein: "Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.” 

Het Patisserie College

Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren. Daarnaast wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd, waar een provinciale winnaar uit voortkomt. Dit jaar is dat Patisserie De Korenbloem / Schaafsma. 

Altijd op de hoogte blijven?