Vaktalenten bieden Moederdagtaart aan

DEN HAAG - De talentvolle patissiers Patrick de Vries, Anne Post en Tamara Bartucz hebben de Moederdagtaart met het thema ‘Prinsessen’ aangeboden aan Prinses Beatrix. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Onder de indruk

De Moederdagtaart werd in ontvangst genomen door mevrouw De Blocq van Scheltinga, en de persoonlijk assistent van de Prinses, mevrouw Haverkamp Begemann. Beiden waren onder de indruk van de Moederdagtaart.

Grote eer

Het maken en aanbieden van de Moederdagtaart is een grote eer voor de makers. “Het eindresultaat is precies zoals we het op papier hebben getekend. Dit is zo gaaf om te doen!” aldus een trotse Patrick na afloop. Ook Anne en Tamara kijken met een tevreden gevoel terug: “Dit zijn toch mooie momenten om mee te maken!”

Prinsessen

De afgelopen periode hebben de drie patissiers intensief samengewerkt om een indrukwekkende taart aan te bieden. Het thema voor deze Moederdagtaart is ‘Prinsessen’, vooral geïnspireerd op Beatrix, Alexia, Amalia en Ariane. De makers besloten om niet één, maar in totaal zeven strak afgewerkte taarten aan te bieden. De smaken varieerden van appel tot framboos en van abrikoos tot amarena-kersen. De taarten werden op verschillende hoogtes gepresenteerd op een rond plateau. Daar tussenin als blikvanger én als knipoog naar de prinsessen lag een ronddraaiend Koninklijk kussen met een tiara, een pump en een anjer.

close-up-Moederdagtaart-2016-300x225

Beschermvrouwe

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Prinses Beatrix beschermvrouwe is. De taart wordt gemaakt door drie talentvolle patissiers die deze eer krijgen vanwege hun topprestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. In 2015 won Patrick de Vries (werkzaam bij Bakkerij Koopmans) de Gouden Gard, Anne Post (werkzaam bij Hotel Krasnapolsky) de Zilveren Gard en Tamara Bartucz de Bronzen Gard. Herbert Koopmans, eigenaar van Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie in Tubbergen heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

Lees ook
‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

Twee opleidingen tegelijk volgen én in de bakkerij werken: Niels de Rouw (20) doet er alles aan zodat hij samen met zus Lisa de familiezaak kan overnemen. Tot die tijd kijkt de nieuwbakken beste jonge patissier van Nederland de kunst af van de experts.

NBOV biedt Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

NBOV biedt Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

De NBOV heeft zondag 8 mei een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers. Drie jonge vakmensen Nick Banus, Milou Jansen en Puck Mennen hadden de eer om deze taart te maken en aan te bieden op Paleis Noordeinde.

Winnaars Skills Heroes Patissier en Boulanger

Winnaars Skills Heroes Patissier en Boulanger

Vrijdag 1 april vond de prijsuitreiking van Skills Heroes plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar werden de winnaars van Skills Boulanger en Skills Patissier bekendgemaakt.