Toet Beste Echte Bakker op jubileum Gilde

18 januari 2017

APELDOORN –Toet, De Echte Bakker met twee winkels in Apeldoorn pakt de titel Beste Echte Bakker overall én de titel Beste Echte Bakker in de categorie Kwaliteit. Dat is bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde in theater Orpheus in Apeldoorn. Ook is daar het jubileum jaar afgetrapt: het Echte Bakkersgilde bestaat 50 jaar.

Ambitie

Bakkerijondernemer Jan Toet sloot zich in 2013 aan bij het Gilde. Hij had toen al de ambitie om Beste Echte Bakker te worden. Dat dit al na ruim drie jaar waarheid wordt, is een topprestatie. De Zilveren Schieter is voor het team van Van der Steen, De Echte Bakker in Made. In 2013 behaalden de broers Barry en Jeroen van der Steen als eens de titel Beste Echte Bakker, en nu dus zilver. Het brons is voor Gommans, met winkels in Sevenum en Swalmen. Bas Gommans handhaaft zich voor het derde jaar op rij in de top-3.

Beste Kwaliteit

De categorie Beste Kwaliteit kent dit jaar dezelfde winnaar als de Beste Echte Bakker overall. Toet heeft zijn toch al hoge score van vorig jaar (8,050) weer kunnen verbeteren naar een record kwaliteitsgemiddelde van 8,128. Ook Van der Steen scoort een gemiddelde kwaliteit van boven de acht. Na 17 onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum bij alle Echte Bakkers zijn uitgevoerd, noteert Van der Steen 8,021. Gommans behaalt de derde prijs en met zijn score van 7,982 laat hij al drie jaar op rij zien dat hij kwaliteit op hoog niveau kan handhaven.

Beste Winkel Echte Bakker2017 Beste Winkel

De titel Beste Winkel gaat dit jaar naar De Koning, De Echte Bakker in Putterhoek. De tweede prijs is voor Van Meijel in Clinge en het brons gaat naar Dieteren in Maasbracht. 277 winkels zijn beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op 58 punten in elf categorieën. Zo is er scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen.

Productdominantie

De winkel van De Koning heeft veel productdominantie en de bakkerij is zichtbaar in de winkel, wat een extra beleving geeft voor de klanten. In het Zeeuwse Clinge zorgt van Meijel met een sfeervolle presentatie samen met prachtige producten voor een hoge score. De duidelijke routing in de drukke winkel geeft rust en overzicht. Dieteren heeft het zelfbedieningsconcept perfect uitgevoerd en goed gecombineerd met beleving. De productdominantie geeft een vol en rijk gevoel voor de klanten. De oven in de winkel zorgt ervoor dat klanten betrokken zijn bij het werk van de bakker.

De prijsuitreiking

De prijswinnaars ontvingen de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters ten overstaan van een groot aantal collega Echte Bakkers, uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde en Geert Caniels, directeur van de Stichting. Vedder sprak zijn waardering uit voor de prestaties van de winnaars.

Altijd op de hoogte blijven?