Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Brood 1_pixabay

Foto: Nicky Pe/Pixabay

Ter Groene Poorte in Brugge opent op 1 september niet alleen het nieuwe schooljaar maar ook de nieuwe bakkerijschool. De officiële opening vindt plaats in het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President. 

Voor het openen van de nieuwe bakkerijschool geeft Ter Groene Poorte twee redenen. Allereerst wil de opleiding toonaangevend blijven als kennis- en expertisecentrum binnen het luik voeding. Daarnaast wil de opleider duidelijk maken dat ze geloven in de toekomst van beroepen als bakker, patissier en chocolatier.

"Innovatie, passie en creativiteit worden dagelijks door onze vakmensen doorgegeven aan de volgende generatie. Vanaf woensdag 1 september komen onze leerlingen dan ook terecht in een hypermoderne leeromgeving waarin alle faciliteiten voldoen aan het hedendaagse takenpakket van en bakker-patissier."

 

Dossiers
Lees ook
‘Nooit gedacht dat ik zou winnen’

‘Nooit gedacht dat ik zou winnen’

Rick Bol (19) viel twee keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de Gouden Gard 2021. Met zijn desserttaartje sleepte de patissier in opleiding zowel de Talentenprijs als de Consumentenprijs in de wacht. “Ik weet nu waar ik sta en wat ik kan verbeteren.”

Spitsuur voor feestdagen

Spitsuur voor feestdagen

We komen bij Summa Brood & Banket op stoom voor het drukke seizoen. Ik vind dat een heerlijke, lekker drukke periode. Ik genoot er ook al volop van toen ik nog in een bakkerij werkte.

‘Ik krijg veel vrijheid’

‘Ik krijg veel vrijheid’

Merle van ’t Oever (19) heeft net haar opleiding afgerond, werkt bij de Stadsbakker in Zwolle en wil ooit haar eigen zaak starten. “Over vijf jaar ben ik rond de 25, dat vind ik wel een mooie leeftijd om mijn eigen patisserie te hebben.”