Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Brood 1_pixabay

Foto: Nicky Pe/Pixabay

Ter Groene Poorte in Brugge opent op 1 september niet alleen het nieuwe schooljaar maar ook de nieuwe bakkerijschool. De officiële opening vindt plaats in het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President. 

Voor het openen van de nieuwe bakkerijschool geeft Ter Groene Poorte twee redenen. Allereerst wil de opleiding toonaangevend blijven als kennis- en expertisecentrum binnen het luik voeding. Daarnaast wil de opleider duidelijk maken dat ze geloven in de toekomst van beroepen als bakker, patissier en chocolatier.

"Innovatie, passie en creativiteit worden dagelijks door onze vakmensen doorgegeven aan de volgende generatie. Vanaf woensdag 1 september komen onze leerlingen dan ook terecht in een hypermoderne leeromgeving waarin alle faciliteiten voldoen aan het hedendaagse takenpakket van en bakker-patissier."

 

Dossiers
Lees ook
Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

U ziet het zelf ook wel, bij de ambachtelijke bakker of in de supermarkt: koolhydraatarm, lactosevrij en vegan brood en banket zijn populair.

Vergoeding studiekosten door werkgever

Vergoeding studiekosten door werkgever

Studiekosten voor de ondernemer of zijn medewerkers zijn aftrekbaar van de fiscale winst. Dit resulteert in een belastingaftrek van 35 tot 40 procent.

Hoe werven we nieuwe medewerkers?

Hoe werven we nieuwe medewerkers?

Net als in andere ambachtelijke sectoren ontstaat er in de bakkersbranche een nijpend tekort aan medewerkers. Hoe houden we het bakkersvak aantrekkelijk voor nieuwe aanwas? En hoe behouden we studenten voor de sector? Bakkers in bedrijf wisselt hierover om te beginnen van gedachten met Martin van Kommer, docent brood en banket bakken aan de Rijn IJssel...