Ter Groene Poorte investeert in toekomst met nieuwe bakkerijschool

Brood 1_pixabay

Foto: Nicky Pe/Pixabay

Ter Groene Poorte in Brugge opent op 1 september niet alleen het nieuwe schooljaar maar ook de nieuwe bakkerijschool. De officiële opening vindt plaats in het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President. 

Voor het openen van de nieuwe bakkerijschool geeft Ter Groene Poorte twee redenen. Allereerst wil de opleiding toonaangevend blijven als kennis- en expertisecentrum binnen het luik voeding. Daarnaast wil de opleider duidelijk maken dat ze geloven in de toekomst van beroepen als bakker, patissier en chocolatier.

"Innovatie, passie en creativiteit worden dagelijks door onze vakmensen doorgegeven aan de volgende generatie. Vanaf woensdag 1 september komen onze leerlingen dan ook terecht in een hypermoderne leeromgeving waarin alle faciliteiten voldoen aan het hedendaagse takenpakket van en bakker-patissier."

 

Dossiers
Lees ook
Informatieplatform bakbekwaam.nl gelanceerd

Informatieplatform bakbekwaam.nl gelanceerd

Op 14 februari is informatieplatform Bakbekwaam.nl gelanceerd. De website is een informatieplek over werken en leren in de bakkerijbranche, bedoeld voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de industriële en ambachtelijke bakkerij.

‘Gouden Gard winnen is overweldigend’

‘Gouden Gard winnen is overweldigend’

Nick Banus (22) mag zich de winnaar van de Gouden Gard 2021 noemen. Een grote eer voor de dit jaar afgestudeerde patissier. Maar de focus blijft op de toekomst liggen: nog veel meer leren om uiteindelijk een eigen zaak te openen. “Je moet jezelf blijven uitdagen.”

STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier wil de overheid mensen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook in de bakkersbranche kun je de STAP-subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.