Studenten Bakery Institute delen producten met regionale zorgverleners en verzorgingshuizen

Studenten Bakery Institute delen brood_foro Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Studenten van het Bakery Institute in Zaandam delen deze week hun vers gebakken broden uit de praktijklessen zorgverleners en verzorgingshuizen in de regio. Normaal gesproken vinden deze producten via een pop-up store in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde hun weg naar consumenten in de regio, maar vanwege COVID-19 krijgen zij een andere, toepasselijke bestemming.

Bij het Bakery Institute in Zaandam worden carrièreswitchers in de leeftijd van 17 tot 63 jaar in negen weken tijd klaargestoomd voor een leven als brood- of banketbakker. De opleiding Boulangerie of Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte en fulltime opleiding waarin allerlei vaktechnieken en vaardigheden worden aangeleerd, die nodig zijn voor het vak van boulanger of patissier.

Het programma bestaat voor een deel uit theorie, maar natuurlijk steken de kandidaten ook zelf volop de handen uit de mouwen. Aan de werkbanken in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde maken zij deze week allerlei broodproducten gemaakt: van desem speltbroden tot croissants en van haverkadetten tot meergranen batards.

Productieweek

In iedere negenweekse opleiding zit een speciale productieweek, waarin de studenten ervaren hoe het is om op te schalen en klantcontacten te hebben. De pop-up store bij de ingang van Bakery Institute gaat open en de schappen worden gevuld met verse baksels. Klanten uit de buurt kunnen producten komen kopen en worden daarop geattendeerd via flyers in de bus en berichten op social media.

COVID-19 gooide roet in het eten voor de huidige studenten. Daarom bedacht Bakery Institute een andere manier om de lekkere producten een goede bestemming te geven. Gezondheid is op dit moment heel belangrijk en daar horen ook verantwoorde broden bij. Het opleidingsinstituut besloot dat zij samen met haar studenten zorgmedewerkers in het zonnetje wil zetten en een hart onder de riem wil steken. Deze week worden daarom pakketten met kraakverse lekkernijen afgeleverd bij onder andere het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend, verzorgingshuis Oostergouw Evean in Zaandam en revalidatiezorghotel Topaz Revital.

Steuntje in de rug

De studenten zijn het er unaniem over eens: de zorg verdient in deze lastige tijd een steuntje in de rug en heeft een smakelijke traktatie dik verdiend! Daar dragen de studenten op hun eigen bescheiden wijze graag een klein steentje aan bij door hun producten kosteloos te komen brengen en delen.

Overigens is volgende week het Leger des Heils aan de beurt. De diplomering van de patissiers staat dan gepland en levert een walhalla aan koek, taart en gebakjes op. In deze tijd is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit.

Dossiers
Lees ook
SVO vakopleiding food Best verhuist naar Eindhoven

SVO vakopleiding food Best verhuist naar Eindhoven

SVO vakopleiding food Best verhuist naar het centrum van Eindhoven. Vanaf september 2021 vinden de lessen plaats op de nieuwe locatie aan de Hooghuisstraat 22-24. Deze stap past bij de ambitie van SVO om onderwijs te bieden op plekken waar het op foodgebied écht gebeurt. Eerder opende SVO daarom al een locatie in de Markthal in Rotterdam.

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.

Twee nieuwe dagtrainingen bij het IJscentrum

Twee nieuwe dagtrainingen bij het IJscentrum

Het IJscentrum komt voorjaar 2021 met twee nieuwe dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. De eerste training gaat in op bindmiddelen en emulgatoren, de tweede op cacao en chocolade-ijs. Met deze nieuwe trainingen richt het IJscentrum zich op ijsbereiders die zich verder willen specialiseren.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...