Studenten Bakery Institute delen producten met regionale zorgverleners en verzorgingshuizen

Studenten Bakery Institute delen brood_foro Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Studenten van het Bakery Institute in Zaandam delen deze week hun vers gebakken broden uit de praktijklessen zorgverleners en verzorgingshuizen in de regio. Normaal gesproken vinden deze producten via een pop-up store in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde hun weg naar consumenten in de regio, maar vanwege COVID-19 krijgen zij een andere, toepasselijke bestemming.

Bij het Bakery Institute in Zaandam worden carrièreswitchers in de leeftijd van 17 tot 63 jaar in negen weken tijd klaargestoomd voor een leven als brood- of banketbakker. De opleiding Boulangerie of Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte en fulltime opleiding waarin allerlei vaktechnieken en vaardigheden worden aangeleerd, die nodig zijn voor het vak van boulanger of patissier.

Het programma bestaat voor een deel uit theorie, maar natuurlijk steken de kandidaten ook zelf volop de handen uit de mouwen. Aan de werkbanken in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde maken zij deze week allerlei broodproducten gemaakt: van desem speltbroden tot croissants en van haverkadetten tot meergranen batards.

Productieweek

In iedere negenweekse opleiding zit een speciale productieweek, waarin de studenten ervaren hoe het is om op te schalen en klantcontacten te hebben. De pop-up store bij de ingang van Bakery Institute gaat open en de schappen worden gevuld met verse baksels. Klanten uit de buurt kunnen producten komen kopen en worden daarop geattendeerd via flyers in de bus en berichten op social media.

COVID-19 gooide roet in het eten voor de huidige studenten. Daarom bedacht Bakery Institute een andere manier om de lekkere producten een goede bestemming te geven. Gezondheid is op dit moment heel belangrijk en daar horen ook verantwoorde broden bij. Het opleidingsinstituut besloot dat zij samen met haar studenten zorgmedewerkers in het zonnetje wil zetten en een hart onder de riem wil steken. Deze week worden daarom pakketten met kraakverse lekkernijen afgeleverd bij onder andere het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend, verzorgingshuis Oostergouw Evean in Zaandam en revalidatiezorghotel Topaz Revital.

Steuntje in de rug

De studenten zijn het er unaniem over eens: de zorg verdient in deze lastige tijd een steuntje in de rug en heeft een smakelijke traktatie dik verdiend! Daar dragen de studenten op hun eigen bescheiden wijze graag een klein steentje aan bij door hun producten kosteloos te komen brengen en delen.

Overigens is volgende week het Leger des Heils aan de beurt. De diplomering van de patissiers staat dan gepland en levert een walhalla aan koek, taart en gebakjes op. In deze tijd is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit.

Dossiers
Lees ook
SVH en Bakery Institute slaan handen ineen voor nieuw lesmateriaal

SVH en Bakery Institute slaan handen ineen voor nieuw lesmateriaal

Horeca en de bakkerijsector smelten steeds meer samen.Brood en patisserie spelen een grotere rol in de horeca en er komen steeds meer formules met horeca in de bakkerijsector. Daarom bundelen SVH en Bakery Institute de krachten om nieuwe leermiddelen te ontwikkelen die voorzien in de behoeften van beide branches.

Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Diverse media besteedden aandacht aan dit onderwerp. De Keuringsdienst van Waarde maakte een uitzending over meergranenbrood, Radar schreef op haar site een artikel met bovengenoemde kop. Welke broodsoort is nu wat?

Bakery Institute geeft training voor leerbedrijven mbo 4-opleiding Boulanger

Bakery Institute geeft training voor leerbedrijven mbo 4-opleiding Boulanger

Bij verschillende opleidingen kunnen studenten de nieuwe mbo 4-opleiding Boulanger volgen. Speciaal voor leerbedrijven die een stageplek verzorgen voor deze studenten, biedt Bakery Institute een training aan met aandacht voor relevante vaktechniek en didactische vertaling naar het bedrijf.