Stichting helpt ondernemers met interessetest en fictieve vacatures

30 oktober 2019

 

De website ikwileenbakkerij.nl van Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij is continu in ontwikkeling. Om potentiële kandidaten inzicht te geven in de benodigde kwaliteiten voor het ondernemerschap biedt de website een interessetest en zijn er daarnaast verschillende ‘vacatures’ te vinden.

De ideale ondernemer bestaat niet, maar toch zien we dat succesvolle ondernemers vaak beschikken over bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Daarom wil de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij sturing geven aan het profiel dat gezocht wordt. Dit doet de stichting door het lanceren van een aantal fictieve vacatures, toegespitst op verschillende typen bakkerijbedrijven. De vacatures benoemen duidelijke profielen van gezochte ondernemers. Hiermee helpt de Stichting potentiële ondernemers de juiste keuze te maken voor de bakkerij die het beste aansluit bij hun kwaliteiten en ambities.

Interessetest
De nieuw ontwikkelde interessetest geeft inzicht in de geschiktheid als ondernemer in de ambachtelijke bakkerij. Heb je naast je bakkerstalent ook kwaliteiten om een bedrijf te leiden en om te ondernemen? De korte test bestaande uit zes vragen geeft hierop antwoord. Het is bedoeld voor huidige bakkerijmedewerkers en potentiële zij-instromers.

Via de website www.ikwileenbakkerij.nl biedt Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij ondersteuning aan potentiële overnamekandidaten. Zij vinden hier allerlei informatie om een bedrijf te starten en enthousiaste verhalen van ondernemers. Ook zijn er handige links te vinden die je als koper wegwijs maken in de wereld van de ambachtelijke bakkerij en het ondernemerschap, en staat er op de website een overzicht van te koop staande bedrijven in de branche.

Altijd op de hoogte blijven?