Speculaasbrokken en truffels Bakkerij Kees Gutter bekroond

10 november 2020
Foto: Bakkerij Kees Gutter

Twee producten van Bakkerij Kees Gutter zijn bekroond met goud. Zowel de slagroomtruffels als de speculaasbrokken waren volgens de keurmeesters van Nederlands Bakkerij Bakkerij Centrum goed voor goud.

De eerste gouden bekroning was voor de slagroomtruffels van Bakkerij Kees Gutter. Deze truffels zijn handgemaakt en gevuld met echte slagroom. Daaromheen zit een dikke, knapperige laag pure chocolade van Callebaut. Het geheel wordt afgewerkt met een laagje cacaopoeder.

Speculaas

De tweede bekroning was voor de speculaasbrokken. De speculaasbrokken kregen de op één na hoogste score en daar zijn de bakkers van Kees enorm trots op. De speculaas is volgens de bakker zo lekker vanwege de geheime kruidenmelange. Echte amandeltjes toppen de speculaasbrokken af. In dit coronajaar kunnen klanten het speculaasbrok ook als brievenbuspakketje te bestellen om familie of vrienden op afstand te verrassen.

Gouden bekroning

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning van het Nederlands Bakkerij Centrum moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Keurmeesters kijken naar onder andere vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een vier, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'.

Over Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is al 60 jaar actief in de regio groot Waterland en heeft zes winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend en Amsterdam. Daarnaast heeft de bakkerij meerdere verkooppunten en verzorgen ze leveringen aan bedrijven waar er met hun producten gewerkt wordt.

Meer weten over Bakkerij Kees Gutter? De redactie van Bakkers in bedrijf bezocht deze bakker in 2019. Lees het artikel online of in Bakkers in bedrijf 4-2019.

Altijd op de hoogte blijven?