SIAL Paris viert zestigste verjaardag

27 maart 2024 SIAL Paris
De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 oktober tot en met woensdag 23 oktober. De beurs bestaat zestig jaar en nodigt professionals uit de industrie uit om na te denken over zes decennia van innovaties en tegelijkertijd vooruit te kijken naar de toekomst van de voedingssector.

De SIAL Paris 2024 ontvangt dit jaar ruim 7.500 exposanten uit meer dan 130 landen, waarbij naar verwachting 75 procent van de bezoekers internationaal zullen zijn. Deze editie is er een nieuwe indeling van de beurshallen waarbij het aanbod per producttype wordt gepresenteerd. Daarvoor worden de exposanten op de beursvloer gegroepeerd per thema. Naar verwachting is de meeste oppervlakte van de beursvloer gewijd aan exposanten uit Italië en Frankrijk. SIAL Paris verwacht ongeveer 180 Nederlandse exposerende bedrijven, waarvan een deel ondergebracht is in het Holland Paviljoen. Er zijn ook nieuwe deelnemende landen, zoals Oeganda, Libië en Irak. 

Thema

Onder het thema "Own the Change" wil de SIAL 2024 professionals uit de industrie stimuleren om transformaties te omarmen en wereldwijde voedseluitdagingen aan te pakken. Deze collectieve beweging zal worden gevoed door MVO-initiatieven en expertise van exposanten onder de aandacht te brengen door middel van initiatieven zoals SIAL Insights, een tweejaarlijkse analyse van trends in de sector, SIAL Innovation, dat een kijkje biedt in toekomstige ontwikkelingen, en SIAL Startup, dat in 2024 twee keer zoveel startups zal bevatten als tijdens de vorige editie, inclusief concepten die zich in een vroeg stadium bevinden.

In de komende weken maakt SIAL Paris het beursprogramma verder bekend. Meer informatie vind je op de website van SIAL Paris. 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?