IJsbeurs Gelatissimo 2022 gaat niet door

Gelatissimo 2020_foto Messe Stuttgart

Foto: Landesmesse Stuttgart GmbH

Organisator Messe Stuttgart heeft besloten om de ijsbeurs Gelatissimo af te lasten vanwege de voortdurende onzekerheid rondom het coronavirus. Momenteel mogen er in de Duitse deelstaat BadenWürttemberg geen beurzen plaatsvinden en de organisatie acht het onwaarschijnlijk dat dit in februari wel kan.

“De omstandigheden voor het organiseren van de beurs zijn veranderd”, licht Stefan Lohnert van organisator Messe Stuttgart toe. "Er heerst voortdurende onzekerheid rondom de ontwikkelingen van het coronavirus. Met de nieuwe coronamaatregelen die sinds vandaag (20 december) van kracht zij is deze onzekerheid nog verder toegenomen.”

Het aflasten van Gelatissimo betekent ook dat Intergastra, de beurs voor de horeca en gastronomie die  tegelijkertijd plaatsvindt, ook niet doorgaat. Ook heeft het gevolgen voor de ijswedstrijd Grand Prix Gelatissimo. Deze verschuift naar südback, een vakbeurs voor de bakkerijsector, die 22 tot 25 oktober plaatsvindt in Stuttgart.

Gelatissimo

Begin december had Messe Stuttgart er nog alle vertrouwen in dat Gelatissimo door kon gaan met inachtneming van strikte veiligheidsmaatregelen. Samen met de partners en exposanten wilde de organisatie  een positieve start geven aan het aankomende jaar. De organisatie was continue in gesprek met de partners en exposanten over de mogelijkheden, de risicos en uitdagingen rondom de beurs. “Er was een grote behoefte van de branche om elkaar in februari te ontmoeten. Maar vanwege het nu geldende verbod kunnen we geen zekerheid geven", zegt Lohnert. "Zoals de zaken er nu voorstaan is het onwaarschijnlijk dat Gelatissimo en Intergastra in februari kunnen doorgaan.” De partners en exposanten steunen dit besluit.

Dit betekent dat de volgende editie van Gelatissimo pas over twee jaar plaats vindt, namelijk van 3 tot en 7 februari 2024.

 

Dossiers
Lees ook
Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.

Kijk online terug op Sigep 2022

Kijk online terug op Sigep 2022

Was je aanwezig op Sigep en heb je een presentatie of wedstrijd gemist. Of was je niet op de beurs en wil je de beurs toch meemaken? Kijk dan online terug op deze vakbeurs. Sigep vond plaats van 12 tot en met 16 maart in Rimini. Bezoekers vonden hier de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie....