Eerste onderdelen programma iba 2023 bekend

24 mei 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Iba, vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenindustrie, vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 oktober in München. De organisatie maakt de eerste highlights uit het programma bekend. 

Naast het vertrouwde productassortiment, focust iba 2023 zich op nieuw geïntroduceerde thema’s. Dat zijn Food Trends, Ambachtelijke Bakkerij, Gezondheid, Duurzaamheid, Digitalisering, Turnkey Solutions en Kwaliteitsmanagement. Met deze thema’s wil iba de belangrijkste trends in de branche tijdens de beurs belichten. Ze vormen het centrale thema van de beurs en komen terug in presentaties, acties en productassortimenten.

Programma-hoogtepunten

De iba.SPEAKERS AREA is op de beursvloer de hub voor presentaties, discussies en netwerken met een internationale focus. Het iba.FORUM richt zich op informatie voor de Duitse bakkerij- en zoetwarenindustrie, waarbij de focus ligt op ambachtelijke bakkerijen, en dient als podium voor de vele prijsuitreikingen. Hier worden onder meer de iba.UIBC.CUP van Bakers 2023 en de iba.UIBC CUP van Confectioners 2023 uitgereikt. Daarnaast reikt het Duitse blad voor de bakkerij-industrie ABZ voor het eerst de titels Bakker van het jaar en Trainer van het jaar uit.

Een ander nieuw onderdeel voor deze editie is de iba.START UP AREA, ondersteund door Puratos. Nationale en internationale start-ups krijgen hier een podium en kunnen laten zien wat zij met hun innovaties bijdragen aan het bakkerijlandschap. Op de iba.ACADEMY kunnen deelnemers leren hoe ze traditionele Duitse stol en pretzels maken, waarvoor ze een certificaat ontvangen. Verder geven gerenommeerde experts keynote presentaties over belangrijke onderwerpen uit de industrie.

Tickets voor iba zijn nu online te koop.

Altijd op de hoogte blijven?