Schrijf je in voor de Beko Speculaaskeuring

29 september 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

De inschrijving voor de Beko Speculaaskeuring is geopend. Ook dit jaar krijgen bakkers en banketbakkers de kans om hun speculaas te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury.

Manager ledenzaken & Communicatie Helma Elemans: “Bakkers kunnen 3 soorten speculaas inleveren: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Dat kan op maandag 10 en dinsdag 11 oktober tussen 10 en 15 uur bij de vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande. Overigens worden de speculaasproducten niet gekeurd op de dag dat de speculaas wordt ingeleverd, maar op 13 en 14 oktober. De juryleden houden er rekening mee dat de aangeboden speculaas niet ‘dagvers’ is.”

Juryvoorzitter Frank van Sprang: “Meedoen loont altijd. Uiteraard voor provincie- en landelijke winnaars van de wedstrijd die gekoppeld is aan de keuringen. Zij krijgen een mooie beker en een uitgebreid promotiepakket. Maar elke bakker die speculaasproducten ter keuring aanbiedt krijgt een keuringsrapport. Dat geeft hen een goed inzicht in de kwaliteit van hun speculaas en eventuele verbeterpunten. Deelnemers die een 7,5 of hoger scoren krijgen een posterpakket en een certificaat. De uitslag van de keuringen geeft een enorme boost aan speculaasverkopen bij ambachtelijke bedrijven, dat is de afgelopen jaren wel gebleken.”

Meer informatie over aanmelden en de voorwaarden voor deelname Beko Speculaaskeuring 2022 is te vinden op de website van de Beko Speculaaskeuring: bekospeculaaskeuring.nl.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?