Robèrt van Beckhoven in de maling genomen

3 januari 2018

Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven werd in de maling genomen tijdens het tv-programma Powermamas van SBS6, een komische televisieshow met een serieus randje. Het doel van het programma was steun te krijgen voor het kinderfonds Mamas.

In Powermamas keek presentatrice Kim-Lian van der Meij samen met de bekende Nederlanders, hun vrouwen en andere betrokkenen terug naar het resultaat van de verborgen camera. In het geval van Van Beckhoven gaat er van alles mis rondom de ontvangst van een Chinese delegatie.

Kinderfonds Mamas ondersteunt lokale Zuid-Afrikaanse vrouwen die kinderen in armoedige omstandigheden hulp bieden in de vorm van opvang, voedsel, veiligheid, scholing en medicatie.  Van Beckhoven is geraakt door het werk van de Mamas. "Je weet heel goed dat er veel ellende is in de wereld, maar als je er dan zo rechtstreeks mee geconfronteerd wordt, breekt het toch je hart. Ter ondersteuning van de uitzending van Powermamas hebben we dan ook besloten om nog een extra steentje bij te dragen door de hele kerstvakantie in onze winkel en in Kafé Van Leer een collectebus neer te zetten voor wie ook buiten de uitzending om geld wil doneren. De volledige opbrengst gaat naar Kinderfonds Mamas."

Altijd op de hoogte blijven?