Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Kandidaten Heel Holland Bakt seizoen 10

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen. Het format is voor het jubileumseizoen van dit populaire programma voor thuisbakkers niet gewijzigd. Tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan. De jury bestaat zoals altijd uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven en André van Duin presenteert het programma

Tijdens de eerste aflevering op 18 december stond het 10-jarig jubileum centraal. De kandidaten gingen onder andere aan de slag met de HHB-leadertaart, die elke aflevering is te zien bij de opening van het programma. De technische opdracht was de appelkoek, de favoriet van Martine Bijl die de eerste seizoenen presenteerde.

Thuisbakkers

Het programma is een wedstrijd voor thuisbakkers. Maar een aantal winnaars nog steeds actief de branche. Bijvoorbeeld Rutger van den Broek, de winnaar van het eerste seizoen, schreef meerdere bakboeken en populaire blog Rutger bakt. Of Hans Spitsbaard, winnaar seizoen 5, ging in de leer bij Robèrt van Beckhoven en patisserie de Rouw in de leer en werkt nu bij Puro Gelato & Caffè. Zondag 5 februari weten wie het tiende seizoen wint en of hij/zij ook verder wil in de bakkersbranche.

Terugblik

Op NPO Start wordt elke zondag na Heel Holland Bakt teruggekeken op de aflevering. De winnaar van seizoen 9, Enzo Pérès-Labourdette, gaat op pad met oud-deelnemers van Heel Holland Bakt. In de afgelopen 10 jaar zijn er 100 bakkers in de tent geweest. Allemaal mensen met bijzondere interesses, banen en hobby's. Enzo zoekt een aantal van hen op. Robèrt van Beckhoven gaat dit jaar aan de bak met een bekende bakfan.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Mercedes is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Dat werd zojuist bekendgemaakt in een spannende finale. Mercedes versloeg haar medefinalisten Amel, Jan en Zineb en schreef daarmee de titel De Beste Thuisbakker van Nederland 2022/2023 op haar naam.

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Tien nieuwe kandidaten strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023. Op de website van Heel Holland Bakt worden Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb als deelnemers geïntroduceerd. Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt start op zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1 met een jubilieumaflevering.

De voordelen van thuis je eigen brood bakken

De voordelen van thuis je eigen brood bakken

Wanneer je vandaag de dag naar de winkel gaat, is een brood natuurlijk net zoals veel andere boodschappen een flink stuk duurder geworden. Los van het feit dat de bakkers geen andere keuze meer hebben, zien we steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om thuis hun eigen brood te gaan bakken.