Robèrt van Beckhoven lanceert boek Brood

brood

OISTERWIJK - Begin maart verschijnt BROOD, het nieuwe boek van Robèrt van Beckhoven. Hierin bundelde de Meester Boulanger de reisverhalen en recepten van zijn succesvolle gelijknamige programma op Omroep MAX.

Verhalen

In zeven Europese landen ging Robèrt op zoek naar verhalen achter brood. In BROOD doet hij in woord en beeld verslag van zijn ontmoetingen en ontdekkingen en natuurlijk geeft hij ook de bijbehorende recepten prijs: van Franse baguettes en Duits bierbrood tot Zweeds oerbrood van de Vikingen.

Desem

Het merendeel van de bijna veertig recepten in BROOD is gebaseerd op desem. Robèrt: "In mijn eigen bakkerij in Oisterwijk bak ik met desem en ook in de landen om ons heen zie je dat desem duidelijk een comeback maakt. Brood bakken met desem in plaats van gist duurt misschien wat langer, maar geloof me: het is het waard!" In een apart basishoofdstuk met praktische informatie over ingrediënten en technieken legt Robèrt uit wat de voordelen van desem zijn én hoe je je eigen desem maakt en gebruikt.

Aandacht

Robèrt: "Nadat brood een aantal jaren onder vuur heeft gelegen, zie je gelukkig dat hier langzaam verandering in komt. Niet alleen in landen als Frankrijk en Italië, maar ook in Nederland en België zie je dat er steeds meer aandacht komt voor brood. Ambachtelijk brood welteverstaan, gemaakt van grondstoffen van goede kwaliteit en met aandacht voor het proces van rijzen en rijpen."

Verkrijgbaar

Het boek van Robèrt van Beckhoven: ‘Brood. Op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven’, is verkrijgbaar bij Kick uitgevers, ISBN  9789491555275, en kost €19,90.

Lees ook
Vereniging de Meesters en SVH willen samenwerken

Vereniging de Meesters en SVH willen samenwerken

Vereniging de Meesters en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) ondertekenden 9 juli 2020 een intentieverklaring om samen te werken op het gebied van de titels Meester Boulanger en Meester Patissier. Vakmanschap staat bij beide partijen centraal en daarnaast vervagen de grenzen tussen beide segmenten.

Desembrood volgens de nieuwe regels

Desembrood volgens de nieuwe regels

Op 1 juli trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om eraan te voldoen, maar hoe sneller hoe beter, dacht Puratos. “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” En daarmee helpt de grondstoffenleverancier de bakker op weg.

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...