Robèrt van Beckhoven lanceert boek Brood

brood

OISTERWIJK - Begin maart verschijnt BROOD, het nieuwe boek van Robèrt van Beckhoven. Hierin bundelde de Meester Boulanger de reisverhalen en recepten van zijn succesvolle gelijknamige programma op Omroep MAX.

Verhalen

In zeven Europese landen ging Robèrt op zoek naar verhalen achter brood. In BROOD doet hij in woord en beeld verslag van zijn ontmoetingen en ontdekkingen en natuurlijk geeft hij ook de bijbehorende recepten prijs: van Franse baguettes en Duits bierbrood tot Zweeds oerbrood van de Vikingen.

Desem

Het merendeel van de bijna veertig recepten in BROOD is gebaseerd op desem. Robèrt: "In mijn eigen bakkerij in Oisterwijk bak ik met desem en ook in de landen om ons heen zie je dat desem duidelijk een comeback maakt. Brood bakken met desem in plaats van gist duurt misschien wat langer, maar geloof me: het is het waard!" In een apart basishoofdstuk met praktische informatie over ingrediënten en technieken legt Robèrt uit wat de voordelen van desem zijn én hoe je je eigen desem maakt en gebruikt.

Aandacht

Robèrt: "Nadat brood een aantal jaren onder vuur heeft gelegen, zie je gelukkig dat hier langzaam verandering in komt. Niet alleen in landen als Frankrijk en Italië, maar ook in Nederland en België zie je dat er steeds meer aandacht komt voor brood. Ambachtelijk brood welteverstaan, gemaakt van grondstoffen van goede kwaliteit en met aandacht voor het proces van rijzen en rijpen."

Verkrijgbaar

Het boek van Robèrt van Beckhoven: ‘Brood. Op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven’, is verkrijgbaar bij Kick uitgevers, ISBN  9789491555275, en kost €19,90.

Lees ook
Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje is de broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt. Zij leveren de komende drie jaar het brood voor dit jaarlijkse evenement.

Dertien essays over eten

Dertien essays over eten

“Er zijn in Nederland te weinig boeken over eten”, schrijft Bowi van Onna in de inleiding. Kookboeken zijn er genoeg, maar er zijn weinig boeken waarin literatuur en keuken “lekker met elkaar versmelten”. Dus liet hij dertien auteurs schrijven over hun passie voor eten en bundelde deze in het boek In de keuken.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.