Robèrt van Beckhoven lanceert boek Brood

brood

OISTERWIJK - Begin maart verschijnt BROOD, het nieuwe boek van Robèrt van Beckhoven. Hierin bundelde de Meester Boulanger de reisverhalen en recepten van zijn succesvolle gelijknamige programma op Omroep MAX.

Verhalen

In zeven Europese landen ging Robèrt op zoek naar verhalen achter brood. In BROOD doet hij in woord en beeld verslag van zijn ontmoetingen en ontdekkingen en natuurlijk geeft hij ook de bijbehorende recepten prijs: van Franse baguettes en Duits bierbrood tot Zweeds oerbrood van de Vikingen.

Desem

Het merendeel van de bijna veertig recepten in BROOD is gebaseerd op desem. Robèrt: "In mijn eigen bakkerij in Oisterwijk bak ik met desem en ook in de landen om ons heen zie je dat desem duidelijk een comeback maakt. Brood bakken met desem in plaats van gist duurt misschien wat langer, maar geloof me: het is het waard!" In een apart basishoofdstuk met praktische informatie over ingrediënten en technieken legt Robèrt uit wat de voordelen van desem zijn én hoe je je eigen desem maakt en gebruikt.

Aandacht

Robèrt: "Nadat brood een aantal jaren onder vuur heeft gelegen, zie je gelukkig dat hier langzaam verandering in komt. Niet alleen in landen als Frankrijk en Italië, maar ook in Nederland en België zie je dat er steeds meer aandacht komt voor brood. Ambachtelijk brood welteverstaan, gemaakt van grondstoffen van goede kwaliteit en met aandacht voor het proces van rijzen en rijpen."

Verkrijgbaar

Het boek van Robèrt van Beckhoven: ‘Brood. Op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven’, is verkrijgbaar bij Kick uitgevers, ISBN  9789491555275, en kost €19,90.

Lees ook
Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

In Wageningen vond op 23 september via Zoom de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met hun gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Bakkers in Bedrijf sprak hen over de wedstrijd en over desem natuurlijk.

Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

In Wageningen vond op 23 september de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met zijn gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood.

‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-oventje in zijn studentenkamer tot zijn eigen winkel. Twaalf jaar bestaat bakkerij Gebroeders Niemeijer inmiddels. Met sinds negen jaar één broer aan het roer die deze maand ‘Een boek over brood’ uitbrengt.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...