Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

De achtste editie van vakbeurs Bakkersvak in combinatie met IJs zit er weer op. Dit jaar duurde deze vakbeurs voor het eerst drie dagen. “Het was een geslaagde editie!", aldus Event Manager Bakkersvak Corine Visser.

"We hebben elkaar volop mogen inspireren, praktische handvaten mogen aanreiken en bovenal elkaar een kijkje in de toekomst mogen geven. Door de uitbreiding met een extra beursdag presenteerden we een uitgebreider programma dan ooit. Verder kwamen de bezoekers gefaseerd binnen, waardoor onze leveranciers en bezoekers nog betere gesprekken met elkaar konden voeren.”

Exposanten, demonstraties en lezingen

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

Dit jaar namen 175 exposanten deel aan de beurs. Zij presenteerden een diversiteit aan producten en tal van inspirerende en nieuwe concepten. Visser: “Nog voordat de beursvloer geopend werd, staan de eerste leveranciers al in de beurshal om verse producten te bereiden, de deegmachines beginnen te draaien en daarna wordt die heerlijke, herkenbare geur van ambachtelijk brood verspreid over de beursvloer. Dan kun je niet wachten om de deuren te openen voor al die enthousiaste bakkers, chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaondernemers.”

Meer dan 9.000 professionals bezochten Bakkersvak 2019, een stijging van 8 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook was het programma groter dan ooit. Visser: “We hebben genoten van verschillende lezingen en workshops, zoals die van Carlo Midiri over chocolade en patisserie technieken. Ook is De Wereldbol gelanceerd: een project waarmee elke bakker in Nederland een sociaal ondernemer kan zijn. Daarnaast was er meer aandacht voor grondstoffen in het speciale Grondstoffentheater met onder andere een drukbezochte lezing van Karl de Smedt, dé desem-kenner. Ook in het nieuwe café Onderneem werden de juiste thema’s aangesneden, zoals die van Frank Janssen van het Nederlands Bakkerij Centrum over ‘de markt verandert de komende jaren, verander jij mee?’. Al die kennissessies tijdens Bakkersvak waren mogelijk door de extra beursdag.” 

Ontbijtsessies en wedstrijden

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

Op de tweede beursdag van Bakkersvak was de kick-off van het Nationaal Schoolontbijt met de leerlingen van basisschool de Tamboerijn uit Gorinchem. Ook Jeroen van Hooff (CEO van beursorganisator Easyfairs) en burgemeester Reinie Melissant waren hierbij aanwezig. Verder werd op deze dag de Dutch Pastry Award uitgereikt. Maurits van der Vooren won deze wedstrijd. De kwaliteit van de Dutch Pastry Award was dit jaar uitzonderlijk hoog met maar liefst 9 showstukken.

De derde beursdag opende voor de exposanten met een goed bezocht netwerkontbijt onder leiding van de Rabobank, met als onderwerp ‘disruptie in food: de toekomst voor de warme bakker’. Voor de bezoekers opende deze laatste beursdag geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Tevens werd de Gouden IJsspatel uitgereikt voor het lekkerste koffie-roomijs van Nederland. Deze is gewonnen door Wil Kopen van Huupkens IJs uit Weert. Het ijs had volgens de jury de beste structuur, kleur, temperatuur, mondgevoel en mooiste koffiebite. De Gouden IJsspatel kon dit jaar voor het eerst worden gehouden op Bakkersvak vanwege de extra beursdag. Op maandag was nu de uitreiking van de Dutch Pastry Award.

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

“Terugkijkend op deze editie kunnen we niets anders dan tevreden zijn gezien de enorme belangstelling van bezoekers en de positieve reacties van zowel deze bezoekers als exposanten. Die tevredenheid werd ook direct zichtbaar voor 2020, want de helft van de exposanten schreef zich direct tijdens de beurs al in voor volgend jaar. Ook kregen we veel complimenten over de uitstraling van de beursvloer die volgens velen verder verbeterd was. Dat belooft nog veel voor volgend jaar, want binnenkort start de verbouwing van de eerste verdieping van Evenementenhal Gorinchem. Die ondergaat een grandioze metamorfose en wordt voorzien van de meest moderne snufjes. Daar gaan we met Bakkersvak in 2020 optimaal van profiteren”, aldus Visser.

Bakkersvak 2020 vindt plaats op 1, 2 en 3 maart.

Lees ook
Bakkersvak, een inspirerende beurs?!

Bakkersvak, een inspirerende beurs?!

Deze maand is het weer zo ver: heel (ambachtelijk) bakkend Nederland gaat op zoek naar innovaties en inspiratie op de jaarlijkse vakbeurs Bakkersvak. Ook ik ben daar aanwezig. Maar waar is de Nederlandse ambachtelijke bakker eigenlijk naar op zoek? In de tijd dat ik nog een bakkerij had, was het voor mij en mijn medewerkers een jaarlijks uitje, de...

Ontmoeten

Ontmoeten

Nog even en de deuren van Bakkersvak gaan weer open. De beurs wordt altijd goed bezocht; er is duidelijk behoefte aan. Wat ik mij wel afvraag, is waarom Bakkersvak dit jaar drie dagen duurt? Volgens mij waren twee dagen voldoende en had een ieder die wilde komen daartoe de mogelijkheid. Maar goed, Bakkersvak is DE gelegenheid waar in ieder geval de...

Het Grondstoffentheater op Bakkersvak

Het Grondstoffentheater op Bakkersvak

Op Bakkersvak organiseert Bakkers in bedrijf samen met Easyfairs het Grondstoffentheater. Schrijvers, bakkers, patissiers, desem- en likeurkenners geven drie dagen lang presentaties, demonstraties en lezingen. Allemaal zo opgezet dat je er de volgende dag in je eigen dagelijkse praktijk al mee aan de slag kunt. Zonder grondstoffen, geen ambacht. Grondstoffen...

Productiemedewerkers industriele bakkerij

Productiemedewerkers industriele bakkerij

Beschrijving Productiemedewerkers en industriele banketbakkers vervullen een belangrijke taak. Samen met je collega's zorg je ervoor dat duizenden mensen elke dag...

Broodbakker omgeving Rotterdam

Broodbakker omgeving Rotterdam

Beschrijving Als broodbakker bij Het Ambacht maken wij de match naar vacatures voor de lange termijn. Voor ieder wat wils, heb je de ervaring of ambitie voor de...

Banketbakker omgeving Helmond

Banketbakker omgeving Helmond

Beschrijving In deze functie produceer je de lekkerste gebaksproducten uit Limburg. Samen met je collega’s verzorg je veel handwerk, maar ben je ook in staat...