Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Bakker brood_Unsplash

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en IJscentrum komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze individuele subsidie met de naam STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) kan worden gebruikt voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

Wie zich aanmeldt voor een opleiding of training met branche-erkenning (kijk op www.bakbekwaam.nl voor een actueel overzicht), ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs voor de gekozen training. Met dit bewijs kun je vanaf 1 juli de STAP-subsidie aanvragen via het STAP-portaal van UWV UWV_STAP - Home (stapuwv.nl). Hier log je in met je DigiD.

De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed. De training moet binnen drie maanden (maar niet eerder dan vier weken) na de aanvraag starten. Een werknemer kan per jaar één keer een STAP-subsidie aanvragen. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Welke trainingen zijn branche-erkend?

Met ingang van 1 juli aanstaande kan de STAP-subsidie worden aangevraagd voor de volgende opleiders en trainingen:

Bakery Institute:

  • Negenweekse trainingen Boulangerie en Patisserie
  • Trainingen voor professionals

Foodbase:

  • Praktijkbegeleider
  • Leidinggeven basis en verdieping
  • Toppraktijk
  • Marketing
  • Operator basis en vervolg
  • Jonge ondernemers
  • Winkelbegeleiders

HAS Hogeschool:

  • Bakkerijtechnologie
  • Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie
  • Productontwikkeling en ingrediënten
  • Idee-ontwikkeling voor foodconcepten
  • Workshop Zout- en Suikerverlaging
  • Levensmiddelenchemie

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
François Brandt stopt bij Bakery Institute

François Brandt stopt bij Bakery Institute

François Brandt stopt na tien jaar als docent bij het Bakery Institute. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Amarant Bakkers.

Talenten

Talenten

Uit cijfers blijkt dat veel jongeren afhaken tussen de eerste schooldag en een uiteindelijke baan in de bakkersbranche. Waar gaat het mis? Worden ze op school niet genoeg gemotiveerd? Krijgen ze tijdens hun stages wel genoeg uitdagend en inspirerend werk te doen?

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

Renske Huyben (21) doet samen met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van het Nederlands Boulangerieteam mee aan de Mondial du Pain, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Al sinds begin dit jaar zijn ze samen in training. Renske: “Dit brengt me heel veel moois.”