Bakery Sweets Center in gesprek over aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt

1 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Pixabay

Veel bedrijven kampen met een personeelstekort vanwege de aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Dat vraagt om meer inzicht en een creatievere aanpak als de bakkerijsector wil blijven meedoen in de zoektocht naar goed personeel. Tijdens het BSC event gaan Sandra Berenpas en Marjolein Eenink hierover in gesprek met de leden van Bakery Sweets Center.

“We kunnen geen personeel vinden” is geen verrassende uitspraak. Wel verrassend is dat het niet aan het aantal werkzoekenden in Nederland ligt. Het aantal werkzoekenden in de stedelijke gebieden neemt niet af, maar in het noorden van het land wel. Hier ligt de vergrijzing steeds hoger, met een grote zorgvraag als gevolg, waardoor het personeelstekort in andere sectoren toeneemt. Daardoor blijft het personeelstekort een structureel probleem.

In het FIT2030-project kijken Sandra Berenpas en Marjolein Eenink naar innovatieve oplossingen voor het personeelstekort, zoals de samenwerking met scholen of het opleiden van zijinstroom, maar ook oplossingen binnen bedrijven en processen. Op donderdag 23 maart gaan zij in gesprek met de leden van Bakery Sweets Center over de (on)mogelijkheden in jouw bedrijf. BSC-leden kunnen zich tot 10 maart voor het BSC event aanmelden.

Bron: Bakery Sweets Center 

Altijd op de hoogte blijven?