Nederlands Bakkerij Centrum maakt factsheet over gezond werken bij hitte

Temperatuur_Gerd Altmann via pixabay

Foto: Gerd Altman via Pixabay

De zomer is begonnen. Dit betekent dat de temperaturen hoog op kunnen lopen. Niet alleen buiten, maar ook binnen in de bakkerij. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw medewerkers gezond kunnen blijven werken als het warm wordt in de bakkerij? Om hierbij te helpen heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een factsheet gemaakt. 

Op de website van het Nederlands Bakkerij Centrum staat het factsheet Gezond werken bij hitte, waarin de belangrijkste aandachtspunten staan om de risico’s te verkleinen. Hier staan tips als houd het gebouw zo koel en droog mogelijk, plan de werkzaamheden zo gunstig mogelijk en zorg dat je medewerkers regelmatig wat drinken. Ook staan er tips om warmte en vocht beter beheersbaar te houden.

Ook is er aandacht voor wat je niet moet doen. Bijvoorbeeld voorkom grote temperatuurverschillen en laat medewerkers niet buiten het zicht van anderen werken. 

Ga voor het factsheet naar de website van het Nederlands Bakkerij Centrum

 

Lees ook
Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

“Allergenen, zoals gluten bevattende granen, sesamzaad en noten, komen in vrijwel alle bakkerijen voor. Het is belangrijk en zelfs verplicht uw klant proactief te wijzen op informatie over allergenen in uw producten”, aldus Linda van Zonsbeek, kennisspecialist bij NBC. “Maak in de winkel zichtbaar dat u deze informatie paraat hebt.”

Zonder chaos geen orde

Zonder chaos geen orde

We leven alweer meer dan een jaar in een onzekere samenleving. Gaan we ooit weer terug naar normaal, alsof er geen coronacrisis is geweest? Wie het weet, mag het zeggen. Velen waanden zich relatief veilig en hadden het idee enige controle te hebben over het bestaan.

Wie is Maud?

Wie is Maud?

Het is een vraag die ons regelmatig ter ore komt: wie is Maud? Wie is degene die zich in deze column zo ‘anoniem’ en scherp uitlaat over heikele kwesties in de bakkerijbranche?