MKB Nederland en VNO-NCW presenteren coronacalculator

coronacalculator

MKB Nederland en VNO-NCW ondersteunen ondernemers die last hebben van de effecten van de coronacrisis met de coronacalculator. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ondernemers checken of ze in aanmerking komen voor de ondersteunende overheidsmaatregelen. Ook kunnen ze berekenen welke effecten de maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. 

"Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie", zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. "Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden."

De coronacalculator geeft een overzicht van alle steunmaatregelen. Ondernemers kunnen zien voor welke regeling zij aanmerking komen. Daarnaast krijgen ze een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook biedt de calculator op basis van de bedrijfsgegevens inzicht in de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode. KPMG Meijburg heeft meegewerkt aan deze calculator, waarin eventuele veranderingen in de regelgeving worden aangepast. 

Bron: MKB Nederland

 

Dossiers
Lees ook
Nieuwe tijd

Nieuwe tijd

Zo’n voorwoord – of met een chiquer woord redactioneel – zoals ik hier schrijf, is soms makkelijker dan anders. Vaak loop ik tijdens het maken of redigeren van het blad vanzelf tegen een onderwerp aan. Soms is het wat persoonlijker, en de afgelopen maanden ging het natuurlijk meer dan eens over wat ons allemaal dag en nacht bezighield.

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.

FSIN: Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei verwacht in 2022

FSIN: Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei verwacht in 2022

De omzet van de Nederlandse foodsector is bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het grootste kennisinstituut in de sector. Het herstel gaat véél sneller dan eerder verwacht, maar dat geldt niet voor alle segmenten.