MKB Nederland en VNO-NCW presenteren coronacalculator

coronacalculator

MKB Nederland en VNO-NCW ondersteunen ondernemers die last hebben van de effecten van de coronacrisis met de coronacalculator. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ondernemers checken of ze in aanmerking komen voor de ondersteunende overheidsmaatregelen. Ook kunnen ze berekenen welke effecten de maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. 

"Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie", zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. "Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden."

De coronacalculator geeft een overzicht van alle steunmaatregelen. Ondernemers kunnen zien voor welke regeling zij aanmerking komen. Daarnaast krijgen ze een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook biedt de calculator op basis van de bedrijfsgegevens inzicht in de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode. KPMG Meijburg heeft meegewerkt aan deze calculator, waarin eventuele veranderingen in de regelgeving worden aangepast. 

Bron: MKB Nederland

 

Dossiers
Lees ook
Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Zaterdagavond scherpte de regering opnieuw de coronamaatregelen aan. Sinds zondag 19 december is Nederland evenals vorig jaar in lockdown. De lockdown duurt in elk geval tot 14 januari. Essentiële winkels, waaronder de bakker, slager, visspecialist en slijter, blijven open.

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.