MKB Nederland en VNO-NCW presenteren coronacalculator

coronacalculator

MKB Nederland en VNO-NCW ondersteunen ondernemers die last hebben van de effecten van de coronacrisis met de coronacalculator. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ondernemers checken of ze in aanmerking komen voor de ondersteunende overheidsmaatregelen. Ook kunnen ze berekenen welke effecten de maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. 

"Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie", zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. "Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden."

De coronacalculator geeft een overzicht van alle steunmaatregelen. Ondernemers kunnen zien voor welke regeling zij aanmerking komen. Daarnaast krijgen ze een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook biedt de calculator op basis van de bedrijfsgegevens inzicht in de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode. KPMG Meijburg heeft meegewerkt aan deze calculator, waarin eventuele veranderingen in de regelgeving worden aangepast. 

Bron: MKB Nederland

 

Dossiers
Lees ook
Mondkapjes weer verplicht in winkels

Mondkapjes weer verplicht in winkels

De coronabesmettingen nemen weer toe en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom keert de mondkapjesplicht in de publieke binnenruimte terug. Dus ook bij de bakker, slager, viswinkel en slijter. Zowel klanten als medewerkers zijn verplicht om een mondkapje te dragen in de winkel.

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?