Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Hidde de Brabander_foto Remko Kraaijeveld

Foto: Remko Kraaijeveld

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Hidde de Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder
meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. Maar bovenal is
hij gek op zijn vak. Een eigenschap die hij deelt met Jacques Vos, de manager van het IJscentrum. Met het oog op het naderende pensioen (najaar 2020) van Vos, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte
opvolger. Die werd gevonden in De Brabander.

De Brabander: “Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd. Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het nu al is. Ik hoop nog een tijdlang fijn samen te kunnen werken met Jacques, die het fundament is van het IJscentrum. Als de tijd daar is, zal ik het stokje van hem overnemen. Mijn ambitie is om het erfgoed van Jacques te borgen en deze uit te bouwen en te verdiepen.”

Vos is uitermate content met De Brabander als zijn toekomstig opvolger. “Hidde is een topper, een Meester nota bene! Ik zie het als een cadeautje om mijn kennis en kunde met hem te mogen delen.” Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum.

Chocoladecentrum

De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van het IJscentrum. Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt Hidde plaats in het docententeam van het IJscentrum. De cursus IJsbereider start in oktober. Daarna volgt het complete cursusaanbod.

Voor meer informatie en aanmelden voor een opleiding, kijk op www.ijscentrum.nl.

Dossiers
Lees ook
8 jaar Bakery Institute

8 jaar Bakery Institute

860 raampjes, 250 carrièreswitchers die een negenweekse opleiding volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden. Acht keer over verleden, heden en toekomst.

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie...

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...