Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

Winnaar DPA 2019

De twintigste editie van de Dutch Pastry Award kende een ‘outsider’ als winnaar: Maurits van der Vooren. Hij begon zijn carrière als chef, raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken en ging er met de hoofdprijs vandoor. Komend jaar is hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

Traditioneel wordt tijdens Bakkersvak de winnaar van de Dutch Pastry Award bekend gemaakt. Zo ook dit jaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking had het team nog een verrassing. Waar normaal alleen de winnaar aspirant-lid van het NPT wordt, maken dit jaar ook de nummers 2 en 3 daar kans op. Ymke Buelens (2) en Kiki Suijkerbuijk (3) krijgen hiervoor eerst nog een opdracht. Als ze die goed afronden, zijn ook zij komend jaar aspirant-lid.

Andere prijzen

De deelnemers aan de Dutch Pastry Award strijden niet alleen om de hoofdprijs, maar ieder jaar worden ook drie andere prijzen vergeven. De Design Award ging dit jaar naar Carlo Lennarts voor zijn showstuk en taart. Dries Michels scoorde met zijn eerbetoon aan Paul Bocuse hoge ogen op internet en ging er met de Publieksprijs vandoor. Ook de Jurgen Willems Award, een jaarlijks eerbetoon aan oud-winnaar Jurgen Willems die helaas heel jong is overleden, ging ook naar Dries. Hij won hiermee een opleiding aan het Bakery Institute.

Om in de gaten te houden

De overige kandidaten vielen niet in de prijzen, maar houdt deze aanstormende talenten de komende jaren wel in de gaten te houden: Joeri Vandekerkhove, Hugo Schutte, Jan Vissers en Anne Post.

 Volgend jaar zelf meedoen? Het thema voor 2020 is: Hollands Glorie.

DPA Showstuk

Lees ook
Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Chocolate lovers - Travel cake

Chocolate lovers - Travel cake

Bart de Gans is deze keer de man achter dit recept. Bart: “Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.”

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...