Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

Winnaar DPA 2019

De twintigste editie van de Dutch Pastry Award kende een ‘outsider’ als winnaar: Maurits van der Vooren. Hij begon zijn carrière als chef, raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken en ging er met de hoofdprijs vandoor. Komend jaar is hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

Traditioneel wordt tijdens Bakkersvak de winnaar van de Dutch Pastry Award bekend gemaakt. Zo ook dit jaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking had het team nog een verrassing. Waar normaal alleen de winnaar aspirant-lid van het NPT wordt, maken dit jaar ook de nummers 2 en 3 daar kans op. Ymke Buelens (2) en Kiki Suijkerbuijk (3) krijgen hiervoor eerst nog een opdracht. Als ze die goed afronden, zijn ook zij komend jaar aspirant-lid.

Andere prijzen

De deelnemers aan de Dutch Pastry Award strijden niet alleen om de hoofdprijs, maar ieder jaar worden ook drie andere prijzen vergeven. De Design Award ging dit jaar naar Carlo Lennarts voor zijn showstuk en taart. Dries Michels scoorde met zijn eerbetoon aan Paul Bocuse hoge ogen op internet en ging er met de Publieksprijs vandoor. Ook de Jurgen Willems Award, een jaarlijks eerbetoon aan oud-winnaar Jurgen Willems die helaas heel jong is overleden, ging ook naar Dries. Hij won hiermee een opleiding aan het Bakery Institute.

Om in de gaten te houden

De overige kandidaten vielen niet in de prijzen, maar houdt deze aanstormende talenten de komende jaren wel in de gaten te houden: Joeri Vandekerkhove, Hugo Schutte, Jan Vissers en Anne Post.

 Volgend jaar zelf meedoen? Het thema voor 2020 is: Hollands Glorie.

DPA Showstuk

Lees ook
Chocolate lovers - Travel cake

Chocolate lovers - Travel cake

Bart de Gans is deze keer de man achter dit recept. Bart: “Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.”

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...