Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

Winnaar DPA 2019

De twintigste editie van de Dutch Pastry Award kende een ‘outsider’ als winnaar: Maurits van der Vooren. Hij begon zijn carrière als chef, raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken en ging er met de hoofdprijs vandoor. Komend jaar is hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

Traditioneel wordt tijdens Bakkersvak de winnaar van de Dutch Pastry Award bekend gemaakt. Zo ook dit jaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking had het team nog een verrassing. Waar normaal alleen de winnaar aspirant-lid van het NPT wordt, maken dit jaar ook de nummers 2 en 3 daar kans op. Ymke Buelens (2) en Kiki Suijkerbuijk (3) krijgen hiervoor eerst nog een opdracht. Als ze die goed afronden, zijn ook zij komend jaar aspirant-lid.

Andere prijzen

De deelnemers aan de Dutch Pastry Award strijden niet alleen om de hoofdprijs, maar ieder jaar worden ook drie andere prijzen vergeven. De Design Award ging dit jaar naar Carlo Lennarts voor zijn showstuk en taart. Dries Michels scoorde met zijn eerbetoon aan Paul Bocuse hoge ogen op internet en ging er met de Publieksprijs vandoor. Ook de Jurgen Willems Award, een jaarlijks eerbetoon aan oud-winnaar Jurgen Willems die helaas heel jong is overleden, ging ook naar Dries. Hij won hiermee een opleiding aan het Bakery Institute.

Om in de gaten te houden

De overige kandidaten vielen niet in de prijzen, maar houdt deze aanstormende talenten de komende jaren wel in de gaten te houden: Joeri Vandekerkhove, Hugo Schutte, Jan Vissers en Anne Post.

 Volgend jaar zelf meedoen? Het thema voor 2020 is: Hollands Glorie.

DPA Showstuk

Lees ook
Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.

Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Op 1, 2 en 3 maart 2020 vond de negende editie van de meest toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerij- en ijssector plaats: vakbeurs Bakkersvak. Net als in 2019 hadden vakprofessionals drie dagen de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Deze editie was de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...