Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

Winnaar DPA 2019

De twintigste editie van de Dutch Pastry Award kende een ‘outsider’ als winnaar: Maurits van der Vooren. Hij begon zijn carrière als chef, raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken en ging er met de hoofdprijs vandoor. Komend jaar is hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

Traditioneel wordt tijdens Bakkersvak de winnaar van de Dutch Pastry Award bekend gemaakt. Zo ook dit jaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking had het team nog een verrassing. Waar normaal alleen de winnaar aspirant-lid van het NPT wordt, maken dit jaar ook de nummers 2 en 3 daar kans op. Ymke Buelens (2) en Kiki Suijkerbuijk (3) krijgen hiervoor eerst nog een opdracht. Als ze die goed afronden, zijn ook zij komend jaar aspirant-lid.

Andere prijzen

De deelnemers aan de Dutch Pastry Award strijden niet alleen om de hoofdprijs, maar ieder jaar worden ook drie andere prijzen vergeven. De Design Award ging dit jaar naar Carlo Lennarts voor zijn showstuk en taart. Dries Michels scoorde met zijn eerbetoon aan Paul Bocuse hoge ogen op internet en ging er met de Publieksprijs vandoor. Ook de Jurgen Willems Award, een jaarlijks eerbetoon aan oud-winnaar Jurgen Willems die helaas heel jong is overleden, ging ook naar Dries. Hij won hiermee een opleiding aan het Bakery Institute.

Om in de gaten te houden

De overige kandidaten vielen niet in de prijzen, maar houdt deze aanstormende talenten de komende jaren wel in de gaten te houden: Joeri Vandekerkhove, Hugo Schutte, Jan Vissers en Anne Post.

 Volgend jaar zelf meedoen? Het thema voor 2020 is: Hollands Glorie.

DPA Showstuk

Lees ook
Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten.

Chocolade Intens

Chocolade Intens

Dit jaar hebben we als thema voor Bakkersvak ‘Guilty Pleasure’ en chocolade is de ultieme ‘guilty pleasure’. Elke demo op de beurs in Gorinchem staat in het teken van ‘stiekem genieten’ en om dit thema kracht bij te zetten in dit nummer een recept met veel chocolade. Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri...

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

De achtste editie van vakbeurs Bakkersvak in combinatie met IJs zit er weer op. Dit jaar duurde deze vakbeurs voor het eerst drie dagen. “Het was een geslaagde editie!", aldus Event Manager Bakkersvak Corine Visser. "We hebben elkaar volop mogen inspireren, praktische handvaten mogen aanreiken en bovenal elkaar een kijkje in de toekomst...

Unieke kans in Amerika

Unieke kans in Amerika

Beschrijving Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York? We zoeken 3 bakkers voor een bepaalde periode in een buitenwijk (the Hamptons)...

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Beschrijving In deze fulltime functie werk je geheel zelfstandig, onder leiding van de operationeel manager, waarbij je zorg draagt voor de juiste match tussen vraag...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Beschrijving Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie...