Marije Bakt Brood opent online broodbakschool

marije bakt brood_foto persbericht

Sinds de start van de coronacrisis is het thuisbakken erg populair geworden. Tegelijkertijd is het volgen van een workshop broodbakken een stuk lastiger vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt ook voor Marije Pelgrum Berghuis van Marije Bakt Brood. Zij kon geen cursisten vinden voor haar workshops brood bakken in Andalusië. Daarom start ze op 20 oktober een online Nederlandstalige broodbakschool.

"Het aantal communityleden van de Zuurdesemclub op Facebook rijst de pan uit," grapt Marije Pelgrum Berghuis, die sinds twee jaar moderator is van de groep. "Waar ik maar kan, deel ik recepten, tips voor het maken van een desemstarter en handige dagschema’s met beginnende en meer ervaren thuisbakkers. Het liefst wil ik alle thuisbakkers - op afstand - van A tot Z leren om een luchtig brood met een knapperige korst te bakken met slechts vier natuurlijke ingrediënten: meel of bloem, water, zout en gist of desem."

Online broodbakschool

Op het internet is er veel informatie te vinden over het bakken van brood. Marije merkte echter dat er behoefte is aan één plek waar alles, in het Nederlands, bij elkaar staat. "Van instructie video´s van het broodbakproces tot smakelijke recepten en van tips voor succesvol broodbakken tot meer achtergrondinformatie over brood."

De trotse thuisbakkers motiveerden Marije om haar kennis en broodbak-ervaring via een nieuwe weg op enthousiaste en overzichtelijke manier te delen. "Online uiteraard, want met een tweede coronagolf in het vooruitzicht kan ik me zo voorstellen dat mensen graag in hun eigen vertrouwde keuken aan de bak gaan. Daarnaast zijn live workshops zoals die van blogster Levine van Doorne al tot februari volgeboekt, vanwege de grote vraag en de door corona ingeperkte groepsgrootte."

Video’s, succesrecepten en vraagbaak

Bij de online broodbakschool worden hands-on instructievideo’s ondersteund met duidelijke beschrijvingen, foto’s, recepten en tips voor top brood. Marije, voormalig TV-productieleider van o.a. de Omroep MAX-serie BROOD met Robèrt van Beckhoven, produceert de video’s samen met haar man, regisseur Ruud Pelgrum. "De eerste reacties van de testbakkers zijn heel positief en aan hun broden te zien, is het online lesmateriaal geslaagd!" Marije is voor de thuisbakkers in haar eigen community altijd bereikbaar voor advies. "Dat bakkersvuur dat in mij is ontstoken, gaat nooit meer uit!".

Cursusaanbod

In een speciale e-learning omgeving biedt Marije Bakt Brood vanaf 20 oktober de Basiscursus Brood Bakken aan. Later dit jaar volgen Glutenvrij Brood Bakken en Desembrood Bakken. "Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden op marijebaktbrood.nl. Zij ontvangen dan als eerste toegang tot de online broodbakschool en krijgen een exclusieve welkomstkorting."

 

Dossiers
Lees ook
De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Bakkers in bedrijf je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

Hoe toegankelijk is uw website?

Hoe toegankelijk is uw website?

Online wordt steeds belangrijker en een goede website is daarvoor essentieel. Vanaf 2022 gelden er toegankelijkheidseisen voor online communicatie. Wilt u weten of uw website hieraan voldoet? Doe dan de zelfscan Is mijn site toegankelijk.