Marije Bakt Brood opent online broodbakschool

marije bakt brood_foto persbericht

Sinds de start van de coronacrisis is het thuisbakken erg populair geworden. Tegelijkertijd is het volgen van een workshop broodbakken een stuk lastiger vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt ook voor Marije Pelgrum Berghuis van Marije Bakt Brood. Zij kon geen cursisten vinden voor haar workshops brood bakken in Andalusië. Daarom start ze op 20 oktober een online Nederlandstalige broodbakschool.

"Het aantal communityleden van de Zuurdesemclub op Facebook rijst de pan uit," grapt Marije Pelgrum Berghuis, die sinds twee jaar moderator is van de groep. "Waar ik maar kan, deel ik recepten, tips voor het maken van een desemstarter en handige dagschema’s met beginnende en meer ervaren thuisbakkers. Het liefst wil ik alle thuisbakkers - op afstand - van A tot Z leren om een luchtig brood met een knapperige korst te bakken met slechts vier natuurlijke ingrediënten: meel of bloem, water, zout en gist of desem."

Online broodbakschool

Op het internet is er veel informatie te vinden over het bakken van brood. Marije merkte echter dat er behoefte is aan één plek waar alles, in het Nederlands, bij elkaar staat. "Van instructie video´s van het broodbakproces tot smakelijke recepten en van tips voor succesvol broodbakken tot meer achtergrondinformatie over brood."

De trotse thuisbakkers motiveerden Marije om haar kennis en broodbak-ervaring via een nieuwe weg op enthousiaste en overzichtelijke manier te delen. "Online uiteraard, want met een tweede coronagolf in het vooruitzicht kan ik me zo voorstellen dat mensen graag in hun eigen vertrouwde keuken aan de bak gaan. Daarnaast zijn live workshops zoals die van blogster Levine van Doorne al tot februari volgeboekt, vanwege de grote vraag en de door corona ingeperkte groepsgrootte."

Video’s, succesrecepten en vraagbaak

Bij de online broodbakschool worden hands-on instructievideo’s ondersteund met duidelijke beschrijvingen, foto’s, recepten en tips voor top brood. Marije, voormalig TV-productieleider van o.a. de Omroep MAX-serie BROOD met Robèrt van Beckhoven, produceert de video’s samen met haar man, regisseur Ruud Pelgrum. "De eerste reacties van de testbakkers zijn heel positief en aan hun broden te zien, is het online lesmateriaal geslaagd!" Marije is voor de thuisbakkers in haar eigen community altijd bereikbaar voor advies. "Dat bakkersvuur dat in mij is ontstoken, gaat nooit meer uit!".

Cursusaanbod

In een speciale e-learning omgeving biedt Marije Bakt Brood vanaf 20 oktober de Basiscursus Brood Bakken aan. Later dit jaar volgen Glutenvrij Brood Bakken en Desembrood Bakken. "Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden op marijebaktbrood.nl. Zij ontvangen dan als eerste toegang tot de online broodbakschool en krijgen een exclusieve welkomstkorting."

 

Dossiers
Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft vijf tips voor online communicatie

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft vijf tips voor online communicatie

Welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij? Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft vijf tips voor online communicatie.

Brood uit de pan

Brood uit de pan

Naast de ingrediënten om brood te maken, waarmee je als bakker altijd werkt – bloem, zout, water en een oven – heb je voor de recepten in dit boek een pan nodig. In Brood uit de pan deelt Ilona Chovancova de eenvoudigste methode om zelf het lekkerste zuurdesembrood te maken. Misschien niet zozeer iets voor bakkers, wel iets voor de...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...