Marije Bakt Brood opent online broodbakschool

marije bakt brood_foto persbericht

Sinds de start van de coronacrisis is het thuisbakken erg populair geworden. Tegelijkertijd is het volgen van een workshop broodbakken een stuk lastiger vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt ook voor Marije Pelgrum Berghuis van Marije Bakt Brood. Zij kon geen cursisten vinden voor haar workshops brood bakken in Andalusië. Daarom start ze op 20 oktober een online Nederlandstalige broodbakschool.

"Het aantal communityleden van de Zuurdesemclub op Facebook rijst de pan uit," grapt Marije Pelgrum Berghuis, die sinds twee jaar moderator is van de groep. "Waar ik maar kan, deel ik recepten, tips voor het maken van een desemstarter en handige dagschema’s met beginnende en meer ervaren thuisbakkers. Het liefst wil ik alle thuisbakkers - op afstand - van A tot Z leren om een luchtig brood met een knapperige korst te bakken met slechts vier natuurlijke ingrediënten: meel of bloem, water, zout en gist of desem."

Online broodbakschool

Op het internet is er veel informatie te vinden over het bakken van brood. Marije merkte echter dat er behoefte is aan één plek waar alles, in het Nederlands, bij elkaar staat. "Van instructie video´s van het broodbakproces tot smakelijke recepten en van tips voor succesvol broodbakken tot meer achtergrondinformatie over brood."

De trotse thuisbakkers motiveerden Marije om haar kennis en broodbak-ervaring via een nieuwe weg op enthousiaste en overzichtelijke manier te delen. "Online uiteraard, want met een tweede coronagolf in het vooruitzicht kan ik me zo voorstellen dat mensen graag in hun eigen vertrouwde keuken aan de bak gaan. Daarnaast zijn live workshops zoals die van blogster Levine van Doorne al tot februari volgeboekt, vanwege de grote vraag en de door corona ingeperkte groepsgrootte."

Video’s, succesrecepten en vraagbaak

Bij de online broodbakschool worden hands-on instructievideo’s ondersteund met duidelijke beschrijvingen, foto’s, recepten en tips voor top brood. Marije, voormalig TV-productieleider van o.a. de Omroep MAX-serie BROOD met Robèrt van Beckhoven, produceert de video’s samen met haar man, regisseur Ruud Pelgrum. "De eerste reacties van de testbakkers zijn heel positief en aan hun broden te zien, is het online lesmateriaal geslaagd!" Marije is voor de thuisbakkers in haar eigen community altijd bereikbaar voor advies. "Dat bakkersvuur dat in mij is ontstoken, gaat nooit meer uit!".

Cursusaanbod

In een speciale e-learning omgeving biedt Marije Bakt Brood vanaf 20 oktober de Basiscursus Brood Bakken aan. Later dit jaar volgen Glutenvrij Brood Bakken en Desembrood Bakken. "Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden op marijebaktbrood.nl. Zij ontvangen dan als eerste toegang tot de online broodbakschool en krijgen een exclusieve welkomstkorting."

 

Dossiers
Lees ook
Consument blijft ook na coronacrisis online boodschappen doen

Consument blijft ook na coronacrisis online boodschappen doen

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat een groot deel van de Nederlandse consumenten ook na de coronacrisis online boodschappen blijft doen. Consumenten kopen vooral dranken, verse producten en verpakt voedsel vaker online dan voor de uitbraak van het virus.

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

De Nationale Bakkerij Academie start met online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij. De kosten voor deze training worden volledig gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf voor deelnemers uit ambachtelijke of industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...