Mama Brood viert eerste lustrum

23 maart 2017

In mei van dit jaar is het precies vijf jaar geleden dat op initiatief van de Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist van Otten uit Enter een nieuw brood werd geïntroduceerd: Mama Brood. Dit is een puur, ambachtelijk brood zonder kunstmatige toevoegingen: heerlijk van smaak en lang vers.

Bestrijding moedersterfte

Van ieder verkocht Mama Brood gaat twintig cent naar de bestrijding van moedersterfte. Door de verkoop van Mama Brood en de samenwerking met ontwikkelingshulporganisatie Cordaid Memisa hebben in de afgelopen jaren ruim vierduizend vrouwen een ongecompliceerde bevalling gehad in een kliniek onder geschoolde, medische begeleiding.

Mama Brood

Vijf jaar later wordt het Mama Brood bij een aantal bakkers nog steeds volop verkocht. Om het eerste lustrum te vieren, roepen de initiatiefnemers van weleer alle bakkers van Nederland op om in de maand mei het brood opnieuw in het assortiment te nemen en/of onder de aandacht van de consument te brengen. In samenwerking met grondstoffenleverancier Bakels Senior uit Weesp is een promotiekit ontwikkeld, waarmee het Mama Brood als ‘Brood van de maand’ kan worden gepresenteerd.

Altijd op de hoogte blijven?