Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

Van der Wal Jolink

Bakkerij Van der Wal Jolink uit Apeldoorn maakt een doorstart. Curator Priscilla Trip bereikte hierover een akkoord met twee partijen. Vier winkels sluiten definitief de deuren. 

Mark Ribbink van Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij uit Apeldoorn neemt de zes bakkerswinkels in Apeldoorn, de winkel in Epe en de centrale bakkerij in Apeldoorn over. De bakker had vanwege de ligging geen interesse in de winkels in Elst en Lent. Deze twee worden overgenomen door Harry van Kraaij van Bakkerij 't Kraayennest uit de regio Nijmegen.

De vestigingen in Deventer, de winkel aan de Imkersplaats (winkelcentrum De Maat) in Apeldoorn en de winkel in Gendt (bij Nijmegen) sluiten definitief de deuren. Deze vestigingen liepen slecht. Peter van der Wal , eigenaar van Van der Wal Jolink, zei dat er 'bakken geld' bij deze winkels moesten, meldt de Stentor. Volgens de curator was er dan ook geen belangstelling voor een doorstart van deze winkels. 

Op 14 augustus sprak de rechtbank in Gelderland het faillissement uit over Bakkerij Van der Wal Jolink. De bakkerij vestigde zich in 1911 in Apeldoorn. Sinds 2011 voerde de bakkerij het predicaat hofleverancier. 

 

Dossiers
Lees ook
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

8 jaar Bakery Institute

8 jaar Bakery Institute

860 raampjes, 250 carrièreswitchers die een negenweekse opleiding volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden. Acht keer over verleden, heden en toekomst.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...