Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

Van der Wal Jolink

Bakkerij Van der Wal Jolink uit Apeldoorn maakt een doorstart. Curator Priscilla Trip bereikte hierover een akkoord met twee partijen. Vier winkels sluiten definitief de deuren. 

Mark Ribbink van Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij uit Apeldoorn neemt de zes bakkerswinkels in Apeldoorn, de winkel in Epe en de centrale bakkerij in Apeldoorn over. De bakker had vanwege de ligging geen interesse in de winkels in Elst en Lent. Deze twee worden overgenomen door Harry van Kraaij van Bakkerij 't Kraayennest uit de regio Nijmegen.

De vestigingen in Deventer, de winkel aan de Imkersplaats (winkelcentrum De Maat) in Apeldoorn en de winkel in Gendt (bij Nijmegen) sluiten definitief de deuren. Deze vestigingen liepen slecht. Peter van der Wal , eigenaar van Van der Wal Jolink, zei dat er 'bakken geld' bij deze winkels moesten, meldt de Stentor. Volgens de curator was er dan ook geen belangstelling voor een doorstart van deze winkels. 

Op 14 augustus sprak de rechtbank in Gelderland het faillissement uit over Bakkerij Van der Wal Jolink. De bakkerij vestigde zich in 1911 in Apeldoorn. Sinds 2011 voerde de bakkerij het predicaat hofleverancier. 

 

Dossiers
Lees ook
Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...