Lisa Matthijssen wint de Gouden Gard 2017

Winnaars Gouden Gard4

Winnaars-Gouden-Gard4-300x225 Winnaar Gouden Gard 2017
V.l.n.r. Janna van Eijk, Lisa Matthijsen en Nick de Haas

Lisa Matthijssen heeft de Gouden Gard 2017 gewonnen. Op dinsdagavond 10 oktober ontving zij de prijs uit handen van Lotte Dierick, de winnares van vorig jaar, in het Miele Experience Center in Vianen. De Zilveren Gard ging naar Nick de Haas en Janna van Eijk veroverde de Bronzen Gard. In totaal waren er zeven deelnemers.

Gouden Gard

Lisa werkt bij Coco & Sebas en had als thema prehistorie gekozen. Haar presentatie bestond onder meer uit een enorme blauwe dinosaurus van chocolade. Met haar showtafel behaalde ze 673 punten.Na afloop kon ze het nog niet echt bevatten: “Wow, dit is echt geweldig! Het moet echt nog even indalen. Met deze prijs ben ik echt, echt heel blij.”

De nummer twee Nick de Haas behaalde in totaal 629 punten. Hij had voor het thema Gouden Eeuw. Nummer drie Janna van Eijk kreeg 607 punten voor themastuk Frankrijk.

In totaal deden zeven kandidaten mee aan de Gouden Gard. Zij bouwden in zeven uur alle onderdelen van hun werkstuk op. Het waren stuk voor stuk prachtige creaties met uiteenlopende thema’s, bestaande uit een showstuk (opgebouwd uit eetbare onderdelen), twee identieke desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie marsepeinen figuren.

Winnaars-Talentenprijs-300x200 Winnaars van de Talentenprijs
v.l.n.r. Milou Jansen, Sanne Eberhart en Megan Boom

Talentenprijs

Eerder op de avond werd bekendgemaakt dat de winnaar van de Talentenprijs Sanne Eberhart is. Zij won met een mooie, strakke desserttaart waarbij ze duidelijk het thema van dit jaar ‘The Sense of Africa’ had uitgevoerd. Eerder op de avond kreeg zij ook de Consumentenprijs, een reis naar de vakbeurs IBA in München, aangeboden door Bakkers in bedrijf. Sanne studeert aan het Cingel College. Milou Jansen eindigde op de tweede plaats en Megan Boom werd derde.

De kandidaten aan de Talentenwedstrijd hadden hun twee identieke taarten ’s ochtends aangeleverd, waarna een vak- en consumentenjury een van de twee taarten beoordeelde op onder meer presentatie, gebruikte technieken, smaak en decoraties. Aan het einde van de dag werd de andere taart gepresenteerd aan de bezoekers. De deelnemers aan de Talentenprijs volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma.

Tot slot was er ook nog de Social Media Prijs. Deze ging ook naar de winnares van de Gouden Gard. Het showstuk van Lisa Matthijssen wist bij de volgers van de Gouden Gard de meeste stemmen te behalen via Instagram, Facebook en Twitter.

Hoog niveau

Juryvoorzitter Dré Eversteijn, zelf oud-winnaar van de Gouden Gard in 2009, spreekt van een geslaagde dag. “Het niveau van de ingeleverde taarten bij de Talentenprijs is echt bijzonder hoog. Het zijn stuk voor stuk echte desserttaarten en dat is mooi om te zien. Ook bij de Gouden Gard blijven de deelnemers zich ontwikkelen. Naast het feit dat er zeven prachtige showtafels stonden, was er eentje die er qua beleving uitsprong. Daar werd Franse muziek afgespeeld en dat paste volledig bij het thema van deze kandidaat. Dat is mooi om te zien.”

De uitslag

  • De volledige uitslag van de wedstrijd:
  • Gouden Gard
  • 1. Lisa Matthijssen, Coco & Sebas, 673 punten
  • 2. Nick de Haas, De Bakkerszonen, 629 punten
  • 3. Janna van Eijk, Brownies & downieS, 607 punten
  • Wedstrijd Talentenprijs
  • 1. Sanne Eberhart, Patisserie Tout, 210 punten
  • 2. Milou Janssen, Christian Chocolaterie & Patisserie, 195 punten
  • 3. Megan Boom, Grand Hotel Huis ter Duin, 193 punten

Consumentenprijs

Sanne Eberhart, Patisserie Tout

Social Media Prijs

  • Lisa Matthijssen, Coco & Sebas
 
Lees ook
Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Toppatissiers bij Pastryschool040

Toppatissiers bij Pastryschool040

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Bruiloft thema Bakkersvakwedstrijden

Bruiloft thema Bakkersvakwedstrijden

In Drachten vinden ieder jaar de BakkersVakWedstrijden plaats. Een vast onderdeel is de showtafel met het sierstuk. Deelnemers maken hiervoor de mooiste kunststukken. Om hen meer tijd te geven om het sierstuk te bedenken en te maken, maakt de organisatie alvast het thema bekend. Dit is bruiloft.

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...