Lisa Matthijssen wint de Gouden Gard 2017

Winnaars Gouden Gard4

Winnaars-Gouden-Gard4-300x225 Winnaar Gouden Gard 2017
V.l.n.r. Janna van Eijk, Lisa Matthijsen en Nick de Haas

Lisa Matthijssen heeft de Gouden Gard 2017 gewonnen. Op dinsdagavond 10 oktober ontving zij de prijs uit handen van Lotte Dierick, de winnares van vorig jaar, in het Miele Experience Center in Vianen. De Zilveren Gard ging naar Nick de Haas en Janna van Eijk veroverde de Bronzen Gard. In totaal waren er zeven deelnemers.

Gouden Gard

Lisa werkt bij Coco & Sebas en had als thema prehistorie gekozen. Haar presentatie bestond onder meer uit een enorme blauwe dinosaurus van chocolade. Met haar showtafel behaalde ze 673 punten.Na afloop kon ze het nog niet echt bevatten: “Wow, dit is echt geweldig! Het moet echt nog even indalen. Met deze prijs ben ik echt, echt heel blij.”

De nummer twee Nick de Haas behaalde in totaal 629 punten. Hij had voor het thema Gouden Eeuw. Nummer drie Janna van Eijk kreeg 607 punten voor themastuk Frankrijk.

In totaal deden zeven kandidaten mee aan de Gouden Gard. Zij bouwden in zeven uur alle onderdelen van hun werkstuk op. Het waren stuk voor stuk prachtige creaties met uiteenlopende thema’s, bestaande uit een showstuk (opgebouwd uit eetbare onderdelen), twee identieke desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie marsepeinen figuren.

Winnaars-Talentenprijs-300x200 Winnaars van de Talentenprijs
v.l.n.r. Milou Jansen, Sanne Eberhart en Megan Boom

Talentenprijs

Eerder op de avond werd bekendgemaakt dat de winnaar van de Talentenprijs Sanne Eberhart is. Zij won met een mooie, strakke desserttaart waarbij ze duidelijk het thema van dit jaar ‘The Sense of Africa’ had uitgevoerd. Eerder op de avond kreeg zij ook de Consumentenprijs, een reis naar de vakbeurs IBA in München, aangeboden door Bakkers in bedrijf. Sanne studeert aan het Cingel College. Milou Jansen eindigde op de tweede plaats en Megan Boom werd derde.

De kandidaten aan de Talentenwedstrijd hadden hun twee identieke taarten ’s ochtends aangeleverd, waarna een vak- en consumentenjury een van de twee taarten beoordeelde op onder meer presentatie, gebruikte technieken, smaak en decoraties. Aan het einde van de dag werd de andere taart gepresenteerd aan de bezoekers. De deelnemers aan de Talentenprijs volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma.

Tot slot was er ook nog de Social Media Prijs. Deze ging ook naar de winnares van de Gouden Gard. Het showstuk van Lisa Matthijssen wist bij de volgers van de Gouden Gard de meeste stemmen te behalen via Instagram, Facebook en Twitter.

Hoog niveau

Juryvoorzitter Dré Eversteijn, zelf oud-winnaar van de Gouden Gard in 2009, spreekt van een geslaagde dag. “Het niveau van de ingeleverde taarten bij de Talentenprijs is echt bijzonder hoog. Het zijn stuk voor stuk echte desserttaarten en dat is mooi om te zien. Ook bij de Gouden Gard blijven de deelnemers zich ontwikkelen. Naast het feit dat er zeven prachtige showtafels stonden, was er eentje die er qua beleving uitsprong. Daar werd Franse muziek afgespeeld en dat paste volledig bij het thema van deze kandidaat. Dat is mooi om te zien.”

De uitslag

  • De volledige uitslag van de wedstrijd:
  • Gouden Gard
  • 1. Lisa Matthijssen, Coco & Sebas, 673 punten
  • 2. Nick de Haas, De Bakkerszonen, 629 punten
  • 3. Janna van Eijk, Brownies & downieS, 607 punten
  • Wedstrijd Talentenprijs
  • 1. Sanne Eberhart, Patisserie Tout, 210 punten
  • 2. Milou Janssen, Christian Chocolaterie & Patisserie, 195 punten
  • 3. Megan Boom, Grand Hotel Huis ter Duin, 193 punten

Consumentenprijs

Sanne Eberhart, Patisserie Tout

Social Media Prijs

  • Lisa Matthijssen, Coco & Sebas
 
Lees ook
Esmée van Logchem en Tim Bienefelt winnen Skills Heroes

Esmée van Logchem en Tim Bienefelt winnen Skills Heroes

Esmée van Logchem en Tim Bienefelt hebben de mbo-wedstrijd Skills Heroes gewonnen. Esmée won de patisseriewedstrijd en Tim het onderdeel boulangerie. Voor TIm was het niet de eerste keer op het podium. Vorig jaar won hij de wedstrijd ook en vertegenwoordigde Nederland bij de World Skills in Kazan.

Lees de vierde editie van het Bakkersvakjournaal!

Lees de vierde editie van het Bakkersvakjournaal!

Bakkersvak betekent handen schudden, kennis maken en oude bekenden weerzien. Maar het betekent ook: drie dagen kennis opdoen. Van demo’s van het Nederlands PatisserieTeam tot tips over minder weggooien, Bakkersvak 2020 biedt een uitgebreid programma met als thema ‘Durf te kiezen’. Voor welke programma-onderdelen kies jij?

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...