Landelijke radiocommercial ‘Breng de nacht door met je bakker’

IndebakkerijGoes-021 (Small)

WAGENINGEN - Vanaf maandag 21 september wordt de landelijke campagne ‘Breng de nacht door met je bakker’ gepromoot op de radiostations 100%NL en Radio10. Deelnemende (banket)bakkers openen hun deuren in de nacht van 2 op 3 oktober voor consumenten. Door de reclamespot profiteren de deelnemende bakkers van landelijke publiciteit om het bakkersvak bij hun klanten onder de aandacht te brengen.

Aanmelden

Consumenten en media zijn veel bezig met de achtergrond en bereiding van voedsel. “Tijdens ‘Breng de nacht door met je bakker’ kunnen bakkers hun vakkennis over grondstoffen en hun liefde voor het vak laten zien aan bestaande en potentiële klanten”, aldus Sandra Pluim, coördinator van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. “Bakkers kunnen zich nog steeds aanmelden via www.ambachtelijkebakkerij.nu.”

Groot bereik

De radiocommercial wordt op even uren afgespeeld op 100%NL en op oneven uren op Radio10. “Het is de laatste spot die gedraaid wordt voor het nieuws waardoor we een enorm bereik creëren,” zegt Pluim. De spot informeert over het initiatief en verwijst luisteraars naar de consumentenwebsite www.uwambachtelijkebakker.nl. Op deze site kunnen consumenten meer informatie vinden over het initiatief en kunnen zij de deelnemende bakkers in hun regio vinden.

Gratis

Deelname aan ‘Breng de nacht door met je bakker’ is gratis en vrijblijvend. “Aangesloten bakkers die zich via de site hebben aangemeld, profiteren van de landelijke promotie via site en de radiostations. En zij kunnen gebruik maken van gratis promotiemateriaal om hun eigen klantenkring uit te nodigen,” aldus Pluim.

Eigen invulling

De nacht van 2 op 3 oktober kan door iedere bakker op zijn eigen manier worden ingevuld tussen 20:00 uur ‘s avonds en 08:00 uur ’s ochtends. Te denken valt aan workshops, proeverijen, rondleidingen door de bakkerij of demonstraties van vaktechnieken en bakprocessen. “De actie is een prachtige kans om de consument kennis te laten maken met de ambachtelijke bakker als smaakheld en kennisspecialist”, besluit Pluim.

Lees ook
Alea Publishers steunt bakkers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt bakkers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor bakkers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft 14 tips voor een succesvolle Pasen in coronatijd

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft 14 tips voor een succesvolle Pasen in coronatijd

Het is bijna Pasen, normaal gesproken een van de belangrijkste momenten in voor een bakkerij. Vanwege het coronavirus zal (de aanloop naar) Pasen anders dan normaal zijn. Als ondernemer moet je heel creatief zijn om hier ook tijdens de coronacrisis een mooie omzet uit te halen. Hoe pak je dat aan? Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips!

Stichting Ambachtelijke Bakker informeert over coronamaatregelen

Stichting Ambachtelijke Bakker informeert over coronamaatregelen

Met onderstaand bericht - afkomstig van de NBOV - wil Stichting Ambachtelijke Bakkerij jou graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...