Jurering IJssalon van het Jaar 2020 gestart

Gouden Ijscreatie 2020

Foto: Winnaars Gouden IJscreatie (foto: Koos Groenewold)

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.

Aanvankelijk wilde de wedstrijdcommissie wachten tot de coronaperikelen overwaaiden, zodat ijssalons optimaal konden draaien. “Maar dat zit er voorlopig niet in”, meldt voorzitter Theo Clevers. “We weten niet hoe lang deze situatie nog duurt. En voor je het weet lopen we tegen het einde van het ijsseizoen aan.” Daarom is besloten om met ingang van 17 augustus de finalisten te verrassen met een of meerdere bezoeken.

Naleving coronamaatregelen

“Telkens zullen een of meerdere leden van de wedstrijdcommissie een bezoek brengen aan de genomineerde ijssalon”, laat Clevers doorschemeren. “Wie dat zijn en wanneer dat is, dat zeggen we natuurlijk niet. Ons advies aan de deelnemers is: doe vooral zoals je altijd doet.” Gelet wordt onder meer op (de ambachtelijke) uitstraling, personeel, interieur en natuurlijk op de kwaliteit van het ijs. “Gezien de periode waarin we ons bevinden ontkomen we er niet aan om ook te letten op het naleven van de coronamaatregelen. Omdat dit wettelijk verplicht is, is het onderdeel van de bedrijfsvoering.” Een hygiënedeskundige zal de genomineerde ijssalons beoordelen op hygiëne en voedselveiligheid.

Vijf genomineerden

Gouden IJsspatel 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJsspatel (foto: Koos Groenewold)

Niet zes, maar vijf ijssalons zijn nog in de running voor de titel IJssalon van het Jaar. Eerder deze week maakte De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen bekend zich vanwege privéomstandigheden terug te trekken uit de finale. De genomineerden voor IJssalon van het Jaar zijn: IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet, IJssalon Pinoccio in Heiloo en IJsie Prima in Callantsoog.

De bekendmaking van IJssalon van het Jaar 2020 vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak op 7, 8 en 9 maart 2021 in de Evenementenhal Gorinchem.

Dossiers
Lees ook
EQu heeft alle voordelen van suiker

EQu heeft alle voordelen van suiker

Suikervervanging in schepijs was nooit succesvol, maar nu is er EQu. Bakkerij- en ijsgrondstoffengroothandel Hefe van Haag presenteerde deze nieuwe suikervervanger tijdens hun ‘Gelato Days’, in februari. “We hebben eindelijk een product in handen dat vergelijkbaar is met suiker.”

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Volgens de voorspellingen wordt het komend weekend mooi weer. Dan kan het moeilijk zijn om de drang te weerstaan om de stoeltjes buiten te zetten. Maar de coronamaatregelen voor de horeca zijn verlengd naar 28 april (en wellicht ook de meivakantie). Daarom roept de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum haar leden en alle andere ijsbereiders van...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...