IJs

Jurering IJssalon van het Jaar 2020 gestart

13 augustus 2020 Clara Bloemhof
Foto: Winnaars Gouden IJscreatie (foto: Koos Groenewold)

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.

Aanvankelijk wilde de wedstrijdcommissie wachten tot de coronaperikelen overwaaiden, zodat ijssalons optimaal konden draaien. “Maar dat zit er voorlopig niet in”, meldt voorzitter Theo Clevers. “We weten niet hoe lang deze situatie nog duurt. En voor je het weet lopen we tegen het einde van het ijsseizoen aan.” Daarom is besloten om met ingang van 17 augustus de finalisten te verrassen met een of meerdere bezoeken.

Naleving coronamaatregelen

“Telkens zullen een of meerdere leden van de wedstrijdcommissie een bezoek brengen aan de genomineerde ijssalon”, laat Clevers doorschemeren. “Wie dat zijn en wanneer dat is, dat zeggen we natuurlijk niet. Ons advies aan de deelnemers is: doe vooral zoals je altijd doet.” Gelet wordt onder meer op (de ambachtelijke) uitstraling, personeel, interieur en natuurlijk op de kwaliteit van het ijs. “Gezien de periode waarin we ons bevinden ontkomen we er niet aan om ook te letten op het naleven van de coronamaatregelen. Omdat dit wettelijk verplicht is, is het onderdeel van de bedrijfsvoering.” Een hygiënedeskundige zal de genomineerde ijssalons beoordelen op hygiëne en voedselveiligheid.

Vijf genomineerden

Gouden IJsspatel 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJsspatel (foto: Koos Groenewold)

Niet zes, maar vijf ijssalons zijn nog in de running voor de titel IJssalon van het Jaar. Eerder deze week maakte De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen bekend zich vanwege privéomstandigheden terug te trekken uit de finale. De genomineerden voor IJssalon van het Jaar zijn: IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet, IJssalon Pinoccio in Heiloo en IJsie Prima in Callantsoog.

De bekendmaking van IJssalon van het Jaar 2020 vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak op 7, 8 en 9 maart 2021 in de Evenementenhal Gorinchem.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?