Inschrijven voor de IJsVakwedstrijden 2024

5 december 2023 Redactie Vakblad IJs Koos Groenewold
Het Ambachtelijk IJscentrum organiseert jaarlijks de IJsVakWedstrijden die bestaan uit de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en IJssalon van het Jaar. IJsbereiders kunnen zich nu inschrijven voor de eerste twee.

De strijd om de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie vindt plaats tijdens de Dag van het Ambacht op 11 maart. Dit keer staat de peren demi-ijs centraal. Demi-ijs is sorbet- of sherbetijs met een deel zuivel. “Het is ijs waarbij een derde tot de helft van de sorbetijsmix wordt vervangen door een roomijsmix, dus een combinatie van een sorbet en een roomijs”, zegt wedstrijdvoorzitter Theo Clevers. “De kunst is dat de romige smaak niet de overhand neemt en het fruit daarbij het onderspit delft.”

Meer weten over peren demi-ijs? In de laatste editie van Vakblad IJs in 2023 deelt Jacques Vos in de rubriek Grondstof Belicht zijn kennis van demi-ijs. “Ik ga je niet vertellen hoe jouw demi-ijs moet smaken, dat kan jij alleen. Ik reik je hieronder handvatten aan om jouw lekkerste demi-ijsrecept te maken”, aldus Vos.

Tijdens de Dag van het Ambacht draaien de deelnemende ijsbereiders live op het podium hun peren demi-ijs of maken hun ijscreatie met hetzelfde ijs. De beste drie van beide wedstrijden maken daarna kans op de titel IJssalon van het Jaar.

Inschrijven Gouden IJsspatel en IJscreatie

IJsbereiders die willen deelnemen aan deze wedstrijden kunnen zich hiervoor inschrijven bij het Ambachtelijk IJscentrum. Inschrijven voor de Gouden IJsspatel kan tot en met zondag 24 december en voor de Gouden IJscreatie tot en met 25 februari. Meer informatie over deze wedstrijden en het wedstrijdreglement is ook te vinden op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

Altijd op de hoogte blijven?