IREKS introduceert Golden Spelt Fantasie

Ireks spelt natuur delicieus

IREKS introduceert Golden Spelt Fantasie, een speltbanketmix waarmee een bakker verschillende producten kan maken, zoals bijvoorbeeld  muffins, eierkoeken, plaatcake en speciaal voor de feestdagen de spelt speculaasbrokken, speltspeculaasstaven en de speltulaasjes.

IBA 2015

Tijdens de IBA 2015 presenteerde Ireks met succes het thema ‘Traditie ontmoet trends’. Met dit thema speelt Ireks in op de vraag van de markt. “Steek traditionele producten met de feestdagen eens in een ander jasje. Natuurlijk dient een bakker de vertrouwde speculaas, banketletter en kerststol in het assortiment te houden, maar als de vraag naar producten met spelt door consumenten nog steeds groeiende is, waarom dan geen speltspeculaas en bijvoorbeeld speltstol?”, stelt Ireks.

Onderscheiden

Volgens Ireks kunnen ambachtelijke bakkers zich hiermee onderscheiden en een product bieden dat bij deze tijd aansluit. “De speltstol is hiervoor een goed voorbeeld”, stelt IREKS. “Deze stol is vrij van melkbestanddelen en is met het product Uniplus lang mals. De receptuur bevat rozijnen en amandelspijs, die in combinatie met de 100 procent Spelt natuur, de aanwezige hazelnoten en walnoten, het geheel een nootachtige smaak geven.

             
Lees ook
Het nationaal schoolontbijt

Het nationaal schoolontbijt

Doet u mee met de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 5 t/m 9 november? Ook dit jaar gaan op duizenden basisscholen in heel Nederland meer dan een half miljoen kinderen samen ontbijten. Uw inschrijving houdt in dat u één of meerdere scholen in die week kosteloos voorziet van brood en van de dozen met houdbare en verse producten die we bij...

Ambacht versus industrie?

Ambacht versus industrie?

Is de industrie de concurrent van het ambacht? Is het andersom? Of is er geen sprake van concurrentie? Dat was de vraag die ik mij weer eens stelde toen ik deze column schreef. Natuurlijk, we kunnen er niet omheen, we zijn elkaars concurrenten. De industrie hanteert voor een deel van hun producten prijzen die zeer aantrekkelijk zijn en zelfs onder de...

Hoe dagvers is  uw personeel?

Hoe dagvers is uw personeel?

Onlangs waren we met een studiegroep van het M.O.C op bedrijfsbezoek. Een van de thema’s was: ‘De toekomst van de ambachtelijke bakkerij’. Op weg naar huis denk ik terug aan de bijeenkomst en passeren de woorden dagvers, inspiratiekaart en personeel. In de dagelijkse praktijk stellen bakkerijondernemers mij vaak vragen op het gebied van personeel. Bijvoorbeeld...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...