IREKS introduceert Golden Spelt Fantasie

Ireks spelt natuur delicieus

IREKS introduceert Golden Spelt Fantasie, een speltbanketmix waarmee een bakker verschillende producten kan maken, zoals bijvoorbeeld  muffins, eierkoeken, plaatcake en speciaal voor de feestdagen de spelt speculaasbrokken, speltspeculaasstaven en de speltulaasjes.

IBA 2015

Tijdens de IBA 2015 presenteerde Ireks met succes het thema ‘Traditie ontmoet trends’. Met dit thema speelt Ireks in op de vraag van de markt. “Steek traditionele producten met de feestdagen eens in een ander jasje. Natuurlijk dient een bakker de vertrouwde speculaas, banketletter en kerststol in het assortiment te houden, maar als de vraag naar producten met spelt door consumenten nog steeds groeiende is, waarom dan geen speltspeculaas en bijvoorbeeld speltstol?”, stelt Ireks.

Onderscheiden

Volgens Ireks kunnen ambachtelijke bakkers zich hiermee onderscheiden en een product bieden dat bij deze tijd aansluit. “De speltstol is hiervoor een goed voorbeeld”, stelt IREKS. “Deze stol is vrij van melkbestanddelen en is met het product Uniplus lang mals. De receptuur bevat rozijnen en amandelspijs, die in combinatie met de 100 procent Spelt natuur, de aanwezige hazelnoten en walnoten, het geheel een nootachtige smaak geven.

             
Lees ook
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

8 jaar Bakery Institute

8 jaar Bakery Institute

860 raampjes, 250 carrièreswitchers die een negenweekse opleiding volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden. Acht keer over verleden, heden en toekomst.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...