IREKS introduceert Golden Spelt Fantasie

16 oktober 2015

IREKS introduceert Golden Spelt Fantasie, een speltbanketmix waarmee een bakker verschillende producten kan maken, zoals bijvoorbeeld  muffins, eierkoeken, plaatcake en speciaal voor de feestdagen de spelt speculaasbrokken, speltspeculaasstaven en de speltulaasjes.

IBA 2015

Tijdens de IBA 2015 presenteerde Ireks met succes het thema ‘Traditie ontmoet trends’. Met dit thema speelt Ireks in op de vraag van de markt. “Steek traditionele producten met de feestdagen eens in een ander jasje. Natuurlijk dient een bakker de vertrouwde speculaas, banketletter en kerststol in het assortiment te houden, maar als de vraag naar producten met spelt door consumenten nog steeds groeiende is, waarom dan geen speltspeculaas en bijvoorbeeld speltstol?”, stelt Ireks.

Onderscheiden

Volgens Ireks kunnen ambachtelijke bakkers zich hiermee onderscheiden en een product bieden dat bij deze tijd aansluit. “De speltstol is hiervoor een goed voorbeeld”, stelt IREKS. “Deze stol is vrij van melkbestanddelen en is met het product Uniplus lang mals. De receptuur bevat rozijnen en amandelspijs, die in combinatie met de 100 procent Spelt natuur, de aanwezige hazelnoten en walnoten, het geheel een nootachtige smaak geven.

             

Altijd op de hoogte blijven?