Inschrijving Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden geopend

11 september 2023 Redactie Bakkers in bedrijf BakkersVakWedstrijden
BakkersVakWedstrijden organiseert al jarenlang in november een wedstrijd voor alle Nederlandse ambachtelijke brood- koek- en banketbakkers. Voor de tweede keer in de historie van de stichting worden dit jaar Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden op 7 en 8 november.

De Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden worden gehouden in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Deelnemers leveren hun producten daar in op dinsdag 7 november tussen 12.00 en 17.00 uur. De inzendingen worden dinsdagavond beoordeeld door een onafhankelijke vakjury onder leiding van de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) die bestaat uit: Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere.

Woensdag 8 november is er vanaf 14:00 uur en na afloop van de prijsuitreiking gelegenheid om alle inzendingen te bekijken. 

Wedstrijdboekje

Het wedstrijdboekje met daarin het programma, de categorieën en de wedstrijdvoorwaarden is te bekijken en te downloaden op www.bakkersvakwedstrijden.nl.  Men kan individueel of als team inschrijven voor de wedstrijden. Overigens is er een aparte wedstrijd voor jonge bakkers onder de 22 jaar, zij kunnen ‘Talent van het Jaar’ worden.

Prijsuitreiking

Op woensdag 8 november om 16.00 uur wordt door de PWC en Hanno Spanninga in het Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion, bekend gemaakt wie zich Nederlands kampioen Broodbakken, Nederlands kampioen Banketbakken, Nederlands kampioen Koekbakken 2023 mag noemen en wie het Talent van het jaar 2023 is. Daarnaast worden er namens de sponsors maar liefst 21 trofeeën toegekend aan deelnemers die producten ingeleverd hebben voor diverse klassen en zijn er bekers voor degenen die een 2e of 3e plaats hebben veroverd.

Meer informatie, het wedstrijdboekje en de inschrijflink zijn te vinden op www.bakkersvakwedstrijden.nl.

Altijd op de hoogte blijven?