Dit jaar vinden in november weer de BakkersVakWedstrijden plaats. Bakkers kunnen zich voor deze vakwedstrijd inschrijven tot 9 november. Dit kan online via de website van de BakkersVakWedstrijden. Op 14 november is de prijsuitreiking in Drachten.

Wedstrijdboekje BakkersVakWedstrijden

Alle belangrijke informatie voor de deelnemers staat in het wedstrijdboekje. Dit is te vinden op de website van de organisatie. Bakkers die vorig jaar hebben meegedaan, krijgen het boekje per port thuisgestuurd. In het wedstrijdboekje staan onder andere de wedstrijdvoorwaarden en de spelregels per product.

Het thema voor het sierstuk is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Inleveren producten

De deelnemers moeten hun producten op dinsdag 13 november tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het Fries Congrescentrum. Dit jaar krijgt degene die de producten inlevert bij binnenkomst een envelop met wedstrijdnummers. Hij/zij moet zelf de producten uitpakken en voorzien van een nummer. Een deskundige jury beoordeelt dinsdagavond alle producten.

Prijsuitreiking

Woensdag 14 oktober vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 15.00 zijn de zalen van het Fries Congrescentrum in Drachten geopend en kan iedereen de wedstrijdproducten en de showtafels bekijken. De prijsuitreiking begint om 17.00 en is in handen van cabaretier, zanger en presentator Arno van der Heijden.

Altijd op de hoogte blijven?