Inschrijven voor Belgium Chocolate Awards 2024

19 februari 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Chocolaterie
Het Belgische vakblad Chocolaterie organiseert jaarlijks de Belgium Chocolate Awards. De twaalfde editie van deze zoektocht naar de beste chocoladecreaties en -concepten van België staat in 2024 in het teken van Discovery.

Dit jaar zijn er vijf categorieën. Allereerst de beste praline met het thema Discovery voor zowel professionals als studenten. Deze editie moeten de deelnemers voor de vulling maximaal twee verschillende lagen en één structuur gebruiken. Ook de vorm staat vast, de Classy 2-moule van Prefamac.

De overige categorieën staan alleen open voor professionals. Dit zijn beste bean-to-barchocoladereep voor chocolatiers die de hele keten in eigen hand hebben; beste chocolade relatiegeschenk; beste holgoedeconcept (chocolade holgoedfiguren); en tot slot de nieuwe categorie beste white label chocoladeproduct, chocoladeproducten geproduceerd door het ene bedrijf en aangeboden onder de naam en branding van een ander bedrijf.

Inschrijven voor de Belgium Chocolate Awards kan tot 15 maart en vervolgens krijgen de deelnemers tot 15 april de tijd om de dossiers in te leveren. Op 30 mei keurt de jury alle inzendingen. En tot slot vindt september 2024 de prijsuitreiking tijdens de Food & Drinks Discovery Days plaats. 

Altijd op de hoogte blijven?