Hubertus & Berkhoff zoekt beste taartversierder

voor bericht taartenversierwedstrijd bew

Hubertus & Berkhoff organiseert in 2019, na een succesvolle eerste editie, ‘de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd’.

Hubertus & Berkhoff is een middelbare school in Amsterdam. De school noemt zich ook wel ‘De lekkerste school van Nederland’. Dit komt door de jarenlange traditie als leerschool voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie. De school wil graag kinderen enthousiasmeren voor het volgens hen ‘mooie en creatieve’ bakkersvak. Om deze reden is de school vorig jaar begonnen met het organiseren van deze taartopmaakwedstrijd. De wedstrijd is bedoeld voor kinderen uit groep 7 of 8 die op scholen in of rondom Amsterdam zitten en die het leuk vinden om taarten te versieren. De eerste editie van de wedstrijd was zo’n succes dat er een nieuwe traditie geboren is op het Hubertus & Berkhoff.

De wedstrijd

Aan het begin van de wedstrijd krijgen de deelnemers een taartje dat klaar is om te versieren. De materialen te decoreren zijn aanwezig. De kinderen kunnen hier hun eigen creativiteit voor gebruiken. Het thema van komende editie is: ‘de vier jaargetijden’. De decoraties moeten goed bij het thema passen en moeten eetbaar zijn.

De voorrondewedstrijden vinden plaats tijdens de open avonden van Hubertus & Berkhoff. Een jury van top-patissiers is aanwezig en beoordeelt alle creaties. Het hoofd van deze groep patissiers is Cees Holtkamp, van de bekendste bakkerij van Amsterdam: Banketbakkerij Holtkamp. De factoren waar de jury op gaat oordelen zijn originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en tijd. Per voorronde is er plek voor maximaal twintig kinderen. De beste vijf van elke ronde plaatst zich voor de finale op 27 februari.

Lees ook
De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO.

Helden uit het vak inspireren studenten

Helden uit het vak inspireren studenten

Bakkersvak en IJs-Vak brengen studenten dit jaar dichter bij hun helden dan ooit tevoren. Zowel op maandag als dinsdag staan om 11.30 en 14.30 uur ‘Helden uit het vak’ klaar voor een Vragen(v)uur.

Cursus Galette des Rois bij bakery Institute

Cursus Galette des Rois bij bakery Institute

Bij alle bakkers in Frankrijk vind je na Nieuwjaar de Galette des Rois, de driekoningentaart. Het Bakery Institute wil deze Franse traditie in Nederland introduceren. Daarom organiseert het opleidingsinstituut op 2 januari een speciale Galette des Rois-cursus.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...