Hubertus & Berkhoff zoekt beste taartversierder

26 november 2018

Hubertus & Berkhoff organiseert in 2019, na een succesvolle eerste editie, ‘de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd’.

Hubertus & Berkhoff is een middelbare school in Amsterdam. De school noemt zich ook wel ‘De lekkerste school van Nederland’. Dit komt door de jarenlange traditie als leerschool voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie. De school wil graag kinderen enthousiasmeren voor het volgens hen ‘mooie en creatieve’ bakkersvak. Om deze reden is de school vorig jaar begonnen met het organiseren van deze taartopmaakwedstrijd. De wedstrijd is bedoeld voor kinderen uit groep 7 of 8 die op scholen in of rondom Amsterdam zitten en die het leuk vinden om taarten te versieren. De eerste editie van de wedstrijd was zo’n succes dat er een nieuwe traditie geboren is op het Hubertus & Berkhoff.

De wedstrijd

Aan het begin van de wedstrijd krijgen de deelnemers een taartje dat klaar is om te versieren. De materialen te decoreren zijn aanwezig. De kinderen kunnen hier hun eigen creativiteit voor gebruiken. Het thema van komende editie is: ‘de vier jaargetijden’. De decoraties moeten goed bij het thema passen en moeten eetbaar zijn.

De voorrondewedstrijden vinden plaats tijdens de open avonden van Hubertus & Berkhoff. Een jury van top-patissiers is aanwezig en beoordeelt alle creaties. Het hoofd van deze groep patissiers is Cees Holtkamp, van de bekendste bakkerij van Amsterdam: Banketbakkerij Holtkamp. De factoren waar de jury op gaat oordelen zijn originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en tijd. Per voorronde is er plek voor maximaal twintig kinderen. De beste vijf van elke ronde plaatst zich voor de finale op 27 februari.

Altijd op de hoogte blijven?