Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

hygiënecode

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe hygiënecode, organiseren de inspecteurs van Houwers Groep open trainingen door het hele land.

De nieuwe Hygiënecode, die vanaf week 51 beschikbaar komt, is aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Daarnaast bevat deze ook nieuwe onderdelen, zoals een virusbijlage en een handig stappenplan voor de interne HACCP-audit, die vanaf 1 maart 2020 verplicht is om jaarlijks uit te voeren. Het resultaat is een praktisch document, dat de ijsbereider op een toegankelijke manier helpt te voldoen aan de wet- en regelgeving voor bedrijfsprocessen binnen het ambachtelijke ijsbedrijf.

Om de ondernemers bij te praten over alle wijzigingen en aanvullingen van deze handleiding voor een hygiënische en voedselveilige werkomgeving, heeft Houwers Groep een speciale open training opgezet. De trainingen vinden op vijf data plaats, op vijf verschillende locaties. De training wordt verzorgd door de inspecteur die in die regio actief is. Dat zijn Frank van Dillewijn, Pieter Heuvelmans, Silvio Roest en Jan-Willem van der Velden.

Data  en locaties:
- donderdag 30 januari, Tiel
- dinsdag 4 februari, Vlaardingen
- donderdag 27 februari, Zwolle
- donderdag 5 maart, Zaandam
- donderdag 26 maart, Tiel

De trainingen vinden plaats van 10:30 tot 16:00 uur. Deelname aan de open training kost 395 euro; klanten van Houwers Groep betalen 275 euro. De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch.
Schrijf je in en word in één dag bijgepraat over alle ins en outs van de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding! Inschrijven kan via een e-mail naar Fabiënne Krijtenberg, verkoop@houwersgroep.nl.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Volgens de voorspellingen wordt het komend weekend mooi weer. Dan kan het moeilijk zijn om de drang te weerstaan om de stoeltjes buiten te zetten. Maar de coronamaatregelen voor de horeca zijn verlengd naar 28 april (en wellicht ook de meivakantie). Daarom roept de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum haar leden en alle andere ijsbereiders van...

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken is juist nu van allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...