Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

hygiënecode

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe hygiënecode, organiseren de inspecteurs van Houwers Groep open trainingen door het hele land.

De nieuwe Hygiënecode, die vanaf week 51 beschikbaar komt, is aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Daarnaast bevat deze ook nieuwe onderdelen, zoals een virusbijlage en een handig stappenplan voor de interne HACCP-audit, die vanaf 1 maart 2020 verplicht is om jaarlijks uit te voeren. Het resultaat is een praktisch document, dat de ijsbereider op een toegankelijke manier helpt te voldoen aan de wet- en regelgeving voor bedrijfsprocessen binnen het ambachtelijke ijsbedrijf.

Om de ondernemers bij te praten over alle wijzigingen en aanvullingen van deze handleiding voor een hygiënische en voedselveilige werkomgeving, heeft Houwers Groep een speciale open training opgezet. De trainingen vinden op vijf data plaats, op vijf verschillende locaties. De training wordt verzorgd door de inspecteur die in die regio actief is. Dat zijn Frank van Dillewijn, Pieter Heuvelmans, Silvio Roest en Jan-Willem van der Velden.

Data  en locaties:
- donderdag 30 januari, Tiel
- dinsdag 4 februari, Vlaardingen
- donderdag 27 februari, Zwolle
- donderdag 5 maart, Zaandam
- donderdag 26 maart, Tiel

De trainingen vinden plaats van 10:30 tot 16:00 uur. Deelname aan de open training kost 395 euro; klanten van Houwers Groep betalen 275 euro. De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch.
Schrijf je in en word in één dag bijgepraat over alle ins en outs van de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding! Inschrijven kan via een e-mail naar Fabiënne Krijtenberg, verkoop@houwersgroep.nl.

Dossiers
Lees ook
Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.