Hiljo Hillebrand en Renske Huyben vierde bij Best of Mondial du Pain

6 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Boulangerieteam

Het is Hiljo Hillebrand en Renske Huyben niet gelukt om het podium te halen tijdens de vakwedstrijd Best of Mondial du Pain, die afgelopen weekend plaatsvond in Japan. Het tweetal belandde op de vierde plaats en greep net naast de medailles.

De eerste plaats ging naar het Franse team, gevolgd door Japan en Spanje. Daarnaast won het Franse team wat bestond uit Alexandre Laumain en Yann Raimondo ook de Speciale Griffiers- en Artistieke prijs. Het Japanse team van Yoshinori Taniguchi en Mana Kitamine kreeg de Speciale voedingsprijs.

Het Nederlandse team bestond naast Hiljo en Renske uit Meester Boulanger Wietse Schiere, die als coach fungeerde. Daarnaast kregen ze veel ondersteuning vanuit het Boulangerieteam, met name van Hans Som, Mike Onasse en Gerrit Huckriede.

Aan de wedstrijd in Japan ging een lange periode van trainingen vooraf. Ze oefenden de broden, viennoiserie en het showstuk met het thema ‘Brood van het verleden tot heden’. Voor Japan ontwierpen ze een nieuw showstuk. “Je wilt natuurlijk niet hetzelfde doen als de vorige keer”, zei Hiljo voorafgaand aan de wedstrijd. “En je moet niet alleen nadenken over het praktische deel, maar ook over de vormgeving.”

Voor het wedstrijdonderdeel ‘Restaurant Sandwich’ gebruikte het team Achterhoeks graan. De Rode Tarwe (ook wel roodkoorn genoemd) vormde de basis van het brood en is geteeld in Silvoldse Slaege in de Achterhoek, in het stroomgebied van de Oude IJssel en de Aa-Strang. Het team maakte een Achterhoekse variant van de Restaurant Sandwich, die is ontwikkeld met Paskal Karels van restaurant Karels uit Braamt.

Renske Huyben en Hiljo Hillebrand kwalificeerden zich voor Best of Mondial du Pain tijdens de Mondial du Pain in Nantes. Ook hier behaalde het tweetal de vierde plaats.

Altijd op de hoogte blijven?