Patissier Lyotta Hillen wint Gouden Paletmes

NK-Patisserie-_-Desserts (Medium)

AMSTERDAM - Lyotta Hillen, patissier bij de Pastry Club in Eindhoven, heeft het Gouden Paletmes gewonnen. Zij won de prijs tijdens de vakwedstrijd Patisserie & Desserts 2016 die plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Vier patissiers uit topbedrijven streden om het nationaal kampioenschap. De uitreiking werd gedaan door juryvoorzitter en toppatissier Hans Heiloo.

Andere winnaars

Tweede werd Nick de Haas, patissier bij het Okura Hotel in Amsterdam. De derde plaats was voor Martijn van de Wetering, sterklasleerling Amsterdam, Librije’s Zusje Waldorf Astoria in Amsterdam.

Producten

De vier patissiers moesten de volgende producten maken:

  • een St. Honoré taart voor 6 personen
  • 4 x 5 zoete frivolités en/of friandises
  • 2 desserts in glas gepresenteerd
  • 2 desserts op bord gepresenteerd
  • Showstuk met een maximale hoogte van 75 cm, minimaal 3 technieken en 2 basisgrondstoffen.

Prijzen

De winnaar won naast het Gouden Paletmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van 750 euro, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een cheque van 500 euro van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van 500 euro.

Jury

De jury bestond naast Hans Heiloo, docent Patisserie bij het Bakery Institute in Zaandam en lid van het Nationaal Patisserie Team, uit Stefan van Sprang (Chef de cuisine Restaurant Aan de Poel, Amstelveen) en jurysecretaris Willem Himmelreich. Zij beoordeelden de prestatie van Hillen met het hoogst aantal punten.

 
Lees ook
Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Dit najaar, op 13 oktober, vindt de strijd om de Talentenprijs en de Gouden Gard plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze wedstrijden. Jong talenten kunnen zich aanmelden tot 1 juli op de website van de Gouden Gard.

Everyone Can Bake

Everyone Can Bake

De veelgeprezen patissier Dominique Ansel deelt in dit boek zijn waterdichte recepten voor taarten, cakes, jam, botercrème en meer ‘bouwstenen’ om te mixen in je eigen creaties. De componenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; van bodems tot koekjes en crumbles. Ansel deelt deze recepten voor het eerst.

Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Meesterexamens verschoven naar najaar 2021

Vanwege de coronacrisis worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier verplaatst naar najaar 2021. Daardoor is de inschrijfperiode verlend. Bakkers kunnen zich tot en met 16 oktober 2020 inschrijven voor deze examens. Dat maakt de Vereniging de Meesters bekend.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...