Patissier Lyotta Hillen wint Gouden Paletmes

AMSTERDAM - Lyotta Hillen, patissier bij de Pastry Club in Eindhoven, heeft het Gouden Paletmes gewonnen. Zij won de prijs tijdens de vakwedstrijd Patisserie & Desserts 2016 die plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Vier patissiers uit topbedrijven streden om het nationaal kampioenschap. De uitreiking werd gedaan door juryvoorzitter en toppatissier Hans Heiloo.

Andere winnaars

Tweede werd Nick de Haas, patissier bij het Okura Hotel in Amsterdam. De derde plaats was voor Martijn van de Wetering, sterklasleerling Amsterdam, Librije’s Zusje Waldorf Astoria in Amsterdam.

Producten

De vier patissiers moesten de volgende producten maken:

  • een St. Honoré taart voor 6 personen
  • 4 x 5 zoete frivolités en/of friandises
  • 2 desserts in glas gepresenteerd
  • 2 desserts op bord gepresenteerd
  • Showstuk met een maximale hoogte van 75 cm, minimaal 3 technieken en 2 basisgrondstoffen.

Prijzen

De winnaar won naast het Gouden Paletmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van 750 euro, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een cheque van 500 euro van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van 500 euro.

Jury

De jury bestond naast Hans Heiloo, docent Patisserie bij het Bakery Institute in Zaandam en lid van het Nationaal Patisserie Team, uit Stefan van Sprang (Chef de cuisine Restaurant Aan de Poel, Amstelveen) en jurysecretaris Willem Himmelreich. Zij beoordeelden de prestatie van Hillen met het hoogst aantal punten.

 
Lees ook
‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

Twee opleidingen tegelijk volgen én in de bakkerij werken: Niels de Rouw (20) doet er alles aan zodat hij samen met zus Lisa de familiezaak kan overnemen. Tot die tijd kijkt de nieuwbakken beste jonge patissier van Nederland de kunst af van de experts.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Er waait een frisse wind door het Patisserie College. De naam van het banketbakkersgilde is gewijzigd en er is een nieuwe koers ingezet. Bovendien verhuisde het Gilde van de Betere Banketbakkers van Leerdam naar Zaandam en gaf Maurits van Geenen de voorzittershamer door aan Jos Lamers.