Patissier Lyotta Hillen wint Gouden Paletmes

AMSTERDAM - Lyotta Hillen, patissier bij de Pastry Club in Eindhoven, heeft het Gouden Paletmes gewonnen. Zij won de prijs tijdens de vakwedstrijd Patisserie & Desserts 2016 die plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Vier patissiers uit topbedrijven streden om het nationaal kampioenschap. De uitreiking werd gedaan door juryvoorzitter en toppatissier Hans Heiloo.

Andere winnaars

Tweede werd Nick de Haas, patissier bij het Okura Hotel in Amsterdam. De derde plaats was voor Martijn van de Wetering, sterklasleerling Amsterdam, Librije’s Zusje Waldorf Astoria in Amsterdam.

Producten

De vier patissiers moesten de volgende producten maken:

  • een St. Honoré taart voor 6 personen
  • 4 x 5 zoete frivolités en/of friandises
  • 2 desserts in glas gepresenteerd
  • 2 desserts op bord gepresenteerd
  • Showstuk met een maximale hoogte van 75 cm, minimaal 3 technieken en 2 basisgrondstoffen.

Prijzen

De winnaar won naast het Gouden Paletmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van 750 euro, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een cheque van 500 euro van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van 500 euro.

Jury

De jury bestond naast Hans Heiloo, docent Patisserie bij het Bakery Institute in Zaandam en lid van het Nationaal Patisserie Team, uit Stefan van Sprang (Chef de cuisine Restaurant Aan de Poel, Amstelveen) en jurysecretaris Willem Himmelreich. Zij beoordeelden de prestatie van Hillen met het hoogst aantal punten.

 
Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en Talent van het jaar bekend.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief