Patissier Lyotta Hillen wint Gouden Paletmes

AMSTERDAM - Lyotta Hillen, patissier bij de Pastry Club in Eindhoven, heeft het Gouden Paletmes gewonnen. Zij won de prijs tijdens de vakwedstrijd Patisserie & Desserts 2016 die plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Vier patissiers uit topbedrijven streden om het nationaal kampioenschap. De uitreiking werd gedaan door juryvoorzitter en toppatissier Hans Heiloo.

Andere winnaars

Tweede werd Nick de Haas, patissier bij het Okura Hotel in Amsterdam. De derde plaats was voor Martijn van de Wetering, sterklasleerling Amsterdam, Librije’s Zusje Waldorf Astoria in Amsterdam.

Producten

De vier patissiers moesten de volgende producten maken:

  • een St. Honoré taart voor 6 personen
  • 4 x 5 zoete frivolités en/of friandises
  • 2 desserts in glas gepresenteerd
  • 2 desserts op bord gepresenteerd
  • Showstuk met een maximale hoogte van 75 cm, minimaal 3 technieken en 2 basisgrondstoffen.

Prijzen

De winnaar won naast het Gouden Paletmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van 750 euro, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een cheque van 500 euro van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van 500 euro.

Jury

De jury bestond naast Hans Heiloo, docent Patisserie bij het Bakery Institute in Zaandam en lid van het Nationaal Patisserie Team, uit Stefan van Sprang (Chef de cuisine Restaurant Aan de Poel, Amstelveen) en jurysecretaris Willem Himmelreich. Zij beoordeelden de prestatie van Hillen met het hoogst aantal punten.

 
Lees ook
RUBIA Patisserie steunt medewerkers GGZ met een gebakje

RUBIA Patisserie steunt medewerkers GGZ met een gebakje

RUBIA Patisserie vindt de geestelijke gezondheidzorg belangrijk. Daarom wil de patisserie aandacht vragen voor de zorgmedewerkers van Brinkgreven in Deventer en hen bedanken door gebak in te zamelen.

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...

Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Zondag 17 oktober vond de vakwedstrijd Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’ plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Giel Vermeulen, Maurits de Greef, Daan Filius en coach Michel Schröder, veroverde de tweede plaats.