Hidde de Brabander in denktank Bakkers in bedrijf

hidde-de-brabander-in-denktank-bakkers-in-bedrijf

ZWOLLE – Hidde de Brabander treedt toe tot de redactiecommissie van Bakkers in bedrijf. De patissier, docent, zoete chef op 24Kitchen, voorzitter van de vereniging Gouden Gard en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia in ‘s-Gravenzande volgt daarmee oud-docent en vaktechnisch specialist Hans van Noort op die na 15 jaar zitting te hebben gehad in de denktank van het vakblad, te kennen gaf te willen stoppen. Hij nam tijdens de afgelopen vergadering begin november afscheid.

Bakkers vooruit helpen

De Brabander was meteen enthousiast toen hij werd benaderd. “Ik wil graag meewerken om bakkers in Nederland vooruit te helpen. Dat doe ik al op allerlei manieren. Door zitting te nemen in de denktank van Bakkers in bedrijf denk ik nóg een extra steentje bij te kunnen dragen. Een vakblad als Bakkers in bedrijf is een goede manier voor bakkers om visie te ontwikkelen. Hopelijk lukt het me samen met de overige redactiecommissieleden die visie vorm en inhoud te geven door mee te denken over de inhoud van Bakkers in bedrijf.”

Werking

Naast Hidde de Brabander, zitten in de denktank van Bakkers in bedrijf de volgende personen: John Vermin (manager HEMA-bakkerijen), Jozeph Verloop (Bakkers van Verloop), Romke van der Meulen (Patisserie Schaafsma) en Linda van ’t Land (Bureau LiLa). In de commissie worden brancheontwikkelingen besproken, vertalingen daarvan naar de vaktitel bedacht; er wordt feedback gegeven op verschenen edities en tips en suggesties gegeven voor verbetering.

redactiecommissie-bakkers-in-bedrijf            

 De redactiecommissie van Bakkers in bedrijf, v.l.n.r. (boven): Romke van der Meulen (patisserie Schaafsma), John Vermin (manager HEMA-bakkerijen), Linda van 't Land (Bureau LiLa), (onder) Hans van Noort (oud-docent, vaktechnisch specialist), Jozeph Verloop (Bakkers van Verloop).

Lees ook
Wow-brood

Wow-brood

Het Wow-brood van wereldkampioen Broodbakken Peter Bienefelt is een brood met een verhaal. “Het brood, gebakken met gezuiverd Oosterscheldewater, zeealgen, inktvisinkt, krenten en olijven, heeft een heel laag zoutaandeel, dat is helemaal in nu.” Tekst: BoulangerieTeam/Peter Bienefelt | Foto’s: Oscar van der Wijk Een uniek concept, met een unieke smaak...

Brood bewaar en serveertips

Brood bewaar en serveertips

Heerlijk, zo’n verse boterham van de ambachtelijke bakker! Maar je kunt en wilt vaak niet alles tegelijk opeten. Dat hoeft ook niet. Door brood op de juiste wijze te verpakken en te bewaren, kun je er lang van genieten. En heb je voor iedere dag iets lekkers in huis. Zelfs als het per ongeluk toch oud geworden is. Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke...

Positieve energie

Positieve energie

Ik kreeg een appje van Tamara die binnen Bakery Nexus in de werkgroep Communicatie zit: ‘Zou jij misschien de volgende column willen schrijven?’, gevolgd door een smiley en twee gevouwen handjes, wat staat voor ‘alsjeblieft’. En terwijl ik ‘nee’ denk, antwoord ik ‘ja’. Een column schrijven is niet helemaal mijn ding, maar waarom doe ik het dan toch?...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...