HEMA viert 95-jarig bestaan met taartbakwedstrijd

30 maart 2021 Redactie Food
Foto: HEMA

HEMA bestaat in 2021 95 jaar. Dit viert de bekende winkelketen met een taartbakwedstrijd voor thuisbakkers. De winnende taart komt in het assortiment van HEMA. Rutger van den Broek neemt plaats in de jury. 

Thuisbakkers sturen een foto en een recept van hun taart naar HEMA. De HEMA bakkers maken een selectie uit alle inzendingen en deze mogen hun taart presenteren tijdens de voorrondes. Daarna volgt de finale in het HEMA support office in Amsterdam. Tijdens de finale wordt Rutger van den Broek toegevoegd aan de jury. Hij is de eerste winnaar van Heel Holland Bakt en bekend van de website Rutgerbakt en verschillende bakboeken waaronder de Koekjesbijnel is de winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt en auteur van verscheidene bakboeken, zoals de Bakbijbel, ’t Verrukkelijke kinderbakboek en Cakes.

“We hebben hoge verwachtingen van de inzendingen", zegt Mathijs van Geel, Categoriemanager Gebak van HEMA. "Er zijn veel thuisbakkers bijgekomen door de lockdown. Instagram staat vol met de meest prachtige taarten en de tv-programma’s stimuleren ook veel mensen. Het kan haast niet anders dan dat de aanmeldingen van hoge kwaliteit zullen zijn. Wij verheugen ons er enorm op om alle inzendingen door te nemen."

Het is niet de eerste keer dat HEMA een taartbakwedstrijd organiseert. De vorige bakwedstrijd in 2016 werd gewonnen met de red velvet taart. Deze zit nog steeds in het assortiment.

Altijd op de hoogte blijven?